Inloggen
voeg je column toe

Columns

Apothekersperikelen

Het is zo handig, een pilletje slikken, voor de hoofdpijn, kiespijn, pijn aan je grote teen, of juist aan je kleine teen, het kan allemaal. Zo simpel is het, dat een simpel pilletje eenmaal geslikt precies weet waar ie zijn werk moet doen? Wel eens over nagedacht?

Nou ik wel, met regelmaat denk ik aan de wonderbare pillen die men, zeker bij het ouder worden, genoodzaakt wordt te slikken. En dan heb ik het niet alleen over een paracetamolletje, nee, ik heb het over de bergen medicijnen die er zijn uitgevonden om de mensen zo lang mogelijk gezond en oké te houden!

Een pil, voor te hoog cholesterol, een pil voor een onregelmatige hartslag, ook eentje voor de te hoge bloeddruk, en de bloedverdunnende pillen, allemaal pillen die uitgevonden zijn.
We slikken wat af, er gaan bergen medicijnen de deur uit bij de apothekers, al dan niet aan huis bezorgd, want ook een apotheek heeft een bezorgdienst.

Heel handig, want toen ik bv vroeger met kleine kinderen zat, die ook wel eens ziek waren, en er moest eventjes naar de apotheek gegaan worden, nouuu, vergeet maar dat men ze kwam bezorgen, nee hoor, dat was niet in die tijd. Je zorgde maar voor een oppas om het spul te halen, of vroeg een buurvrouw om eventjes te gaan, maar ik dwaal af. Elke tijd heeft zijn bekoring tenslotte en ook heeft elke tijd zijn nadeel!

Die pillen, tja, ik denk eventjes aan de onmacht die ik voel over het volgende; er wordt nogal eens overgestapt van leverancier, misschien vanwege de prijs,vanwege de extra's die ze bij de nieuwe pillen kunnen krijgen, of om welk idee dan ook. Soms is het handig, maar vaak ook kleven er nare bijwerkingen aan nieuwe pillen, zo ook het volgende; ik slik al jaren een bepaald pilletje, niet gek, want ik ben vast niet de enige, maar en nou komt het, dat pilletje, werd een aantal maanden vervangen door een ander doosje, een andere inhoud en ik las de zaak nog eens goed door, belde met de apotheek en die stelde me gerust door te zeggen dat ze van leverancier waren overgaan!

Oké, nou het zij zo.
Maar ik hoef dus maar een HALF pilletje te slikken, en ik kan je zeggen, dat het me de grootste moeite kost om dat ding door te breken, die dingen zijn zo hard, je hebt stalen vingers nodig om ze te breken!
Niet voor een gat te vangen, en niemand in de buurt die me helpen kan,bel ik de apotheek, die me zegt, nouu, maar daar hebben we apparaatjes voor hoor.

Oké, nou ik wil dat wel uitproberen, heb inmiddels 3 van die pokkedingen uitgeprobeerd, heeft ook de hond een gedeelte van zo'n pilletje naar binnen gewerkt, ( hij leeft nog hoor) maar ik heb de grootste moeite met het doorbreken van dat vermaledijde pilletje en ik hoef echt maar een halve per dag!

Afijn, het is weer tijd om medicijnen te bestellen en dat doe je via de huisarts, je krijgt de assistente en e.e.a. Wordt geregeld. Ik overleg met haar dat ik zoveel problemen heb om dat ene pilletje door te breken en zij zegt, joh,( we hebben onze huisarts meer dan 30 jaar en dan wordt je amicaal ) dan bel ik even met je apotheek en die doen dat wel.
Ik helemaal blij, wordt het toch nog geregeld!

De dag nadat je de waslijst hebt doorgegeven, komen de medicijnen, die worden gebracht, oké, die luxe heb ik dan wel en het ligt niet aan de bezorgdienst zeker weten van niet.
Omdat ik eerst met iets anders bezig ben, open ik de tas pas een uur of twee later, om dan tot de ontdekking te komen dat die vermaledijde snertpillen gewoon in zijn geheel in de tas zitten!

Niemand die ze voor me doorbrak, niemand die de moeite nam om dit karweitje voor me te doen.
Ik wil schelden, maar doe het niet, van zoveel onbegrip word ik zo moedeloos, en ook een beetje boos wel, boos genoeg om nu eindelijk een klacht in te dienen. Ik ben wel zo klaar met dit soort dingen, ik krijg die krengen niet stuk, ja in meer dan 2 stukken, maar dan weet ik niet precies wat de helft is.

Als klap op de vuurpijl horen we deze week dat de zorgpremie omhoog gaat volgend jaar, natuurlijk gaat die omhoog, had iemand iets anders verwacht? Nee toch? Net zomin als IK verwacht dat iemand opstaat en ZEGT, ik breek dat pokkepilletje wel ff voor je.
Waar gaat dit over? Over mijn probleem met een klein ding, een simpel klein ding en niemand die een passende oplossing heeft! Om moedeloos van te worden!

Schrijver: An Terlouw, 21 Sep. 2014


Geplaatst in de categorie: welzijn

4.0 met 1 stemmen 61Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)