Inloggen
voeg je column toe

Columns

Vandalen

Heerlijk, met een ongelofelijk grote groep voetbal fanatiekelingen vanaf Gouda met de trein naar Rotterdam, want tja, in de kuip wordt een wedstrijd gespeeld en een goeie fanaat, is daar dan wel bij natuurlijk. De zon schijnt het weer is na een buitje wat geen naam hebben mag, schitterend te noemen, de een loopt in Blijdorp, een ander in het winkelcentrum en een groep gasten, heeft zich voorgenomen om de wedstrijd live te gaan meemaken, in de kuip, maar voor ze zover zijn, moet er eerst een trein kort en klein gemaakt worden, moet er eerst een partij verrot gemaakt worden, moet er gedaan worden alsof het al 31 december is, door IN de trein vuurwerk af te steken.

Das om de pret te verhogen, dat is om alvast in de rotzooi te komen die gegarandeerd volgt als de wedstrijd is afgelopen. Het doet er allang niet meer toe, of de wedstrijd gewonnen of verloren wordt, ben je mal? Als de Feyenoorders winnen, zetten de fans de boel op stelten, breken ze de zooi af, ontsteken vuurwerk zuipen dat het onvoorstelbaar is en als ze verliezen is het scenario niet anders.

Ze gaan mekaar te lijf, hakken elkaar de schedel in, partijen staan tegenover elkaar en gaan los. Heerlijk, een hobby met lijken, en over lijken gaan! Het meest idiote is de voorpret, daar waar we wanneer de NS weer eens last heeft van blaadjes op de rails, waar ze hinder hebben van de gladheid, waar sneeuw de boosdoener is voor uitval van treinverkeer zijn supporters de grootste groep van ellende als het gaat om slopen van spullen van diezelfde NS, dan hou ik de koperdieven nog even buiten beschouwing want die zijn niet helemaal jofel in het hoofd!

Zo jammer dat een sport, waar miljoenen in omgaan, gepaard gaat met zo ontzaglijk veel geweld dat de ME de politie en beveiliging te kort schiet ( kan ook domweg niet anders) als het gaat om het in toom houden van jongeren!

Maar ja, je kunt al die idioten moeilijk vanaf thuis volgen, nietwaar? Zullen de kaartjes weer duurder worden komend jaar? Vast wel, want het gelag wordt betaald door de gewone reiziger, die zich ver houdt van deze suf-porters.

Schrijver: An Terlouw, 22 sep. 2014


Geplaatst in de categorie: misdaad

2,0 met 1 stemmen 67Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)