Inloggen
voeg je column toe

Columns

Dwaas

Waarom erger ik me zo aan die drie Dwaze Dagen van de Bijenkorf. Is het soms de opdringerige campagne met Joanna Lumley, waar het me zo vreselijk van tegenvalt.
Patsy stapt uit Absolutely Fabulous de echte wereld in en daar is ze niet hilarisch meer maar meelijwekkend. Voor geld verkoopt dus ook een schitterende comédienne haar ziel.
Of heb ik sowieso al een hekel aan die Bijenkorf.
Ondanks een florissante omzet/winst verhouding worden in veel steden filialen gesloten en vliegen de werknemers eruit omdat men nóg meer geld denkt te verdienen aan het in stand houden van een beperkt aantal winkels met nóg luxere koopwaar. Op zich is dat alleen al een reden om die Dwaze Dagen als de pest te mijden.
Maar het is vooral de genante opstelling van het kooplustige publiek die me tegenstaat. Niet meer weten waar je in je Vinexoptrekje de rotzooi moet bergen en dan toch om 8 uur in de rij gaan staan voor een frummeltje van Prada of iets van een ander fopmerk waar je voor een moment de buurvrouw mee kan imponeren. Het is de trieste hang naar betaalbare luxe van de middenmoot, Jan en Miep Modaal die nooit tot de rijen van de Geachte Clientèle zullen behoren, maar nu even mogen graaien in de dumppartijen die speciaal voor deze gelegenheid zijn ingekocht.
De hang naar sociale promotie, de droom van een welstand die je boven de ander uittilt, de deerniswekkende hebzucht. Het trieste lege leven anno 2014 van de halve groeiprocentjes en de koopkrachtplaatjes.
Ik schaam me plaatsvervangend voor het klootjesvolk dat zich al ellebogend naar binnen wringt, terwijl het management zich de ballen uit de broek lacht.
Het zijn niet de dagen die dwaas zijn.

Schrijver: Trawant, 3 oktober 2014


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.0 met 4 stemmen 139Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
7 oktober 2014
Het ís ook te bezopen voor woorden, over elkaar heen donderen, het goeie voorbeeld wordt allang niet meer gegeven en ook IK mijd die zaak. Niet alleen op de dagen die je schitterend omschrijft, maar ik kom er nooit. Voel me er niet prettig.
Maar ja, er zijn mensen en er zijn, juist ja idioten die op de vloer liggen, dwaas te wezen voor die drie dwaze krankzinnige dagen. Laten wij er maar om lachen, veel beter en goedkoper!
Naam:
J.de Groot
Datum:
4 oktober 2014
Halen, halen, brengen, brengen,
Wie zong dat ook alweer, was dat niet, Youp?
Hij zong het en het klootjesvolk doet het.

Mooie prik hier Niek.
Naam:
Jacob van Schaijk
Datum:
3 oktober 2014
Treffend.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)