Inloggen
voeg je column toe

Columns

WC ROL

Omdat op de op deze plek gestelde vragen en verzoeken om hulp meestal met grote bereidwilligheid wordt geantwoord, en er zich onder de lezers een groot aantal deskundigen op divers terrein bevinden, richt ik mij tot jullie met een roep om hulp. Het probleem, waar ik een oplossing voor zoek heeft dusdanige vormen aangenomen, dat het wel eens een bedreiging van mijn relatie zou kunnen zijn.
Een verschil van mening tussen mij en mijn partner over de manier van ophangen van de WC rol heeft al menigmaal geleid tot hooglopende ruzies waarbij de WC rollen door het huis vlogen. Gelukkig zijn ze zacht, zodat ze geen verwondingen kunnen veroorzaken, maar toch kwam het vaak voor, dat zo’n rol helemaal afrolde, en dan was het altijd weer een hele klus om hem netjes opgerold te krijgen. Het voordeel van deze actie was dan wel weer, dat de gemoederen tijdelijk gekalmeerd waren,
maar toch zien we altijd weer met angst en beven uit naar de volgende uitbarsting.

Misschien wordt het tijd om mijn probleem te verduidelijken.
De onenigheid gaat over het volgende: Mijn partner, wil dat de rol met de losse flap naar voren wordt op gehangen en ik hang hem liever op, met het losse eind naar de achterzijde, de muurzijde zal ik maar zeggen.
Mijn partner vindt, dat met het losse eind van de rol naar voren de bereikbaarheid groter is.
Aangezien onze w.c. zeer klein is, valt er hierdoor volgens mij nauwelijks enige winst te boeken. Alle noodzakelijke handelingen kunnen gemakkelijk vanaf de w.c pot uitgevoerd worden.
Mijns inziens heb ik zwaarder wegende argumenten om het losse eind naar achteren te hangen, n.l. de ruimte winst. Afhankelijk van de lengte van het losse eind en in zekere zin ook de dikte van de rol wordt er een aanmerkelijke ruimtewinst geboekt. Gemiddeld kan dit wel zo’n 15 cm3 bedragen. Nu lijkt dat niet veel, maar ik heb berekend, dat als iedereen de rol volgens mijn methode ophangt, er wereldwijd een ruimte ontstaat, waarop een middelgrote stad gebouwd kan worden. Bij mijn berekening heb ik natuurlijk rekening gehouden met het feit, dat sommige mensen twee toiletten en andere mensen weer helemaal geen toilet hebben.
Zij die dachten, de oplossing te kunnen vinden in het ophangen van twee rollen op verschillende manieren, zullen nu wel begrijpen, dat dat voor mij geen optie is.
Aan de ene kant wil ik mijn relatie goed houden, aan de andere kant wil ik graag leefruimte creëren op deze toch wel overvolle wereld. Wie helpt mij aan een oplossing voor dit nijpende probleem?

Schrijver: frans brugman, 19 oktober 2014


Geplaatst in de categorie: welzijn

3.7 met 6 stemmen 139Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Günter Schulz
Datum:
21 oktober 2014
Eens met Gabriëla; 't is gewoon een kwestie van een goede rolverdeling.
Naam:
An Terlouw
Datum:
19 oktober 2014
Frans, hilarisch deze column en ook wij hadden ooit een dispuut omtrent de val, van de rol! HIJ vond dat het aan de voorkant moest hangen, IK vond dat het aan de achterkant moest. WIJ hadden toen het toilet in de badkamer en als je DAN het papier aan de muurkant laat hangen, kan het vochtig worden vanwege de stoom van douchen. Ik heb hem gelijk gegeven, en daarna, is het altijd zo gebleven! De enige oplossing voor JULLIE probleem is, geen rol ophangen, maar neerzetten, de meeste mensen hebben een hangend toilet, dan zet je de rol dus op de achterkant?
Geinige column.
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
19 oktober 2014
Email:
gabrielamommersyahoo.com
De oplossing is zo simpel als dat hij moeilijk is: je accepteert elkaars voorkeur en wie de nieuwe rol ophangt, beslist hoe hij hangt. En de rol hangt op die manier totdat hij leeg is en weer een nieuwe rol opgehangen wordt. Statistisch gezien zouden jullie beiden evenveel keren een rol ophangen. Je geniet mateloos van alle keren dat de rol zo rolt als jij dat wilt, en je gunt in de andere 50 procent van de andere keren de ander hetzelfde geluksgevoel. Moet, in een beetje aardige relatie, te doen zijn.
Naam:
Wilma Montanje-Baak
Datum:
19 oktober 2014
Het losse eind naar voren i.v.m. hygiëne. De bezoeker kan zonder met zijn handen aan de achterliggende muur te komen zijn papier nemen. Het is ook niet voor niets dat dan de bedrukte kant dan ook voor hangt. Ik zie het wel overal anders. Je wil niet weten hoe die muurtjes er dan uitzien.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)