Inloggen
voeg je column toe

Columns

Ontbijtje?

Zaterdag op het winkelcentrum, waar we bij de grutter die op de kleintjes let wat spulletjes halen, niet teveel, want alles wat door de mond gaat, komt er in de rondte bij, zo gaat dat nou eenmaal. Je bouwt wat relaties op in zo'n winkel en eigenlijk maakt het geen bal uit dat je de persoon waar je mee aan de praat raakt nog nooit gezien hebt, welnee!

Zo loopt er een dame in dienst van de grutter met een groot blad met allerlei lekkers door de winkel en ik vraag gekscherend, ga je aan het uitdelen? Nou nee hoor, zegt ze lachend, dit is om bij te vullen, komt net uit de oven. Maar; buiten de winkel staan ze ontbijtjes uit te delen? Ik bekijk haar verwonderd en ze herhaalt het nog maar eens een keer, in samenwerking met Becel en Albert Heyn worden er ontbijtjes uitgedeeld, wat U weet, ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Ja dat klopt, het is inmiddels half elf en wij hebben dus al ontbeten, maar kijken kan geen kwaad toch?

Dus als onze boodschapjes afgerekend zijn, ben ik mijn eega even kwijt. Dat gebeurt wel vaker, maar we vinden elkaar toch altijd weer, dus al te druk maak ik me niet. Ik loop langs de grote tafel, waar ook een dame van AH staat die me vraagt, terwijl ze me een pakketje in de handen stopt; wilt u ook een Ontbijtje van Becel en AH?

Tja, ik heb het al in mijn handen en dan vraagt ze me, bent U alleen of met meer, waarop ik zeg, met zijn tweetjes. En zo komt er nog een pakketje bij. Ziet er lekker uit en ach, we zijn Hollanders of we zijn het niet, maar zolang het gratis is, doen we niet moeilijk toch? Nog steeds geen zicht op manlief, dus ik loop met mijn handen vol nog eventjes een winkel in, kan alleen kijken, want tja, met volle handen is het lastig winkelen?

De zaak weer uitlopend vervolg ik de weg en besluit maar vast naar de auto te lopen, waar ik halverwege mijn vermiste man tegenkom. Hij vraagt; wat heb jij nou en ik leg uit dat we gratis ontbijt kregen bij AH, bijna bij de auto aangekomen zegt ie, zet ze maar bij de andere twee? Ik zeg wat bedoel je? Dan wijst ie op de kar waarin twee pakketjes zitten van Becel en AH voor een zo belangrijk Ontbijtje. Tja, ik zal maar zeggen, toch handig, in deze crisis tijd die volgens den Haag allang voorbij is?

Note; het was een lekker Ontbijtje, twee dagen voorzien van broodjes, beleg (zoet natuurlijk) thee en boter!

Schrijver: An Terlouw, 19 oktober 2014


Geplaatst in de categorie: voedsel

3.0 met 1 stemmen 65



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)