Inloggen
voeg je column toe

Columns

Weer een jaar...

2014 loopt op zijn laatste benen. Wanneer ik een blik op de bijna verlopen kalender werp, weet ik dat het jaar er bijna opzit. Een jaar waarin we van alles beleefden, leuke en minder leuke dingen, maar ja, dat maakt het jaar afwisselend. De niet leuke dingen gooiden we zo snel mogelijk in de vuilnisbak, ergens ver weg in het achterhoofd en over de leuke dingen praat je vaker en langer na.

Zo zit dat met de mensheid en wanneer je de niet leuke dingen wel had weggestopt, dan komen ze, als ze het nieuws haalden toch nog wel een keer, via je achterhoofd naar je voorhoofd en onbedoeld bij je binnen. Dat gaat zo! Staat gelijk aan Yin en Yang want evenwicht moet er zijn. Je moet vreugde kennen, maar ook verdriet. Je moet gelukkig zijn, maar ook weten wat ongeluk is. Nou dat weten we zo langzaamaan wel.
je denkt aan de vliegrampen, aan misbruik, aan al die rottige dingen die ons leven zo beïnvloeden dat ze ons uit de slaap houden, tot de geboorte van een kindje, kerngezond en alles erop en eraan. Je denkt aan het gezonde opgroeien van de kinderen en in mijn geval, de kleinkinderen.
Je denkt aan de relatiebreuk van een van de kinderen die uiteindelijk nog gelukkiger is geworden, je denkt aan die kleinkinderen die daarvan de dupe waren en ik zeg waren, want intussen zijn die kinderen gewend geraakt aan de situatie en dus is ongeluk daar verdwenen.

2014 loopt op zijn of zijn laatste benen, en we hopen allemaal dat 2015 op dezelfde wijze erin zal slagen, dat we de leuke voorvalletjes zullen weten te waarderen, de minder leuke dingen wat sneller naar de achtergrond zullen verstoppen, die dientengevolge alleen maar naar voren zullen komen als het echt moet!

Ik wens iedereen een gezond eind 2014 en een een nog gezonder begin en vervolg van 2015, met alle schrijverskunsten van dien, zodat we elkaar in elk geval op www.nederlands.nl zullen blijven lezen en zien?!

Schrijver: An Terlouw, 28 december 2014


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.0 met 2 stemmen 77Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)