Inloggen
voeg je column toe

Columns

18 Maart

We mogen weer, we zijn gerechtigd te gaan stemmen en dat geldt voor iedereen die achttien jaar of ouder is. We mogen weer, plakkaten hangen door elke gemeente en wij "mogen" onze stem uitbrengen, de gemoederen lopen op, zoals bij iedere verkiezing. De vuile was wordt buiten gehangen, de bonnetjes worden extra bekeken, liggen onder vuur, o nee, niet onder vuur want dan zouden we ze niet meer zien, als ze verbrand zijn.

De bonnetjes zijn onderwerp van gesprek en bonnetjes en foute declaraties zorgen ervoor dat er wederom iemand opstapt. Beter ook, want fout handelende mensen moeten we niet hebben in het stramien van mensen die "regeren" foute mensen zijn er al genoeg en ik vraag me af, nou is deze "door de mand gevallen" niet letterlijk natuurlijk want dan zou hij wel in het ziekenhuis liggen, neen, hij is betrapt en het werd hem te heet onder de voeten, komt toch dat vuur weer naar voren! Afijn er is er eentje minder en wat merken we daarvan?

Weinig denk ik want het bizarre is, dat als er mensen opstappen er niet zo snel iemand die plek in moet vullen. Komt vanzelf de vraag bovendrijven dat er mensen bij de banken eruit moeten, vanwege de modernisering dat er mensen uit moeten bij de belasting, vanwege de modernisering, dat er mensen uit moeten bij de grote winkelpanden vanwege de modernisering en dat er mensen uit moeten bij de zorg! Maar in de zorg is niks gemoderniseerd, in de zorg wordt met hand en tand gewerkt, in de zorg wordt niks gemoderniseerd maar wel gedelete en dat heeft weer niks te maken met modernisering.

Snap je er nog iets van? Dan ben je verder dan ik. We mogen/ moeten gaan stemmen en er is nou nog niemand die ik gehoord heb die weet waarop te stemmen, er is niemand die nog geloof hecht aan mooie praatjes, er is niemand die trapt in de gladde jongens. Provinciale Staten verkiezingen en niemand die staat te springen om een stem uit te brengen. Wanhoop maakt zich meester van de mens, wanhoop omdat de afgelopen jaren de gouden bergen beloofd werden die maar een fata morgana bleken.

Wanhoop omdat "Jan met de Pet" wel mag kiezen, maar het tegelijk voor zijn kiezen krijgt, weet u het nog? Het wachten is op een club die zich Wanhoop noemt, die krijgt gegarandeerd aanhangers, het wachten is op de gouden bergen die nooit komen net als met de pot met goud aan het einde van de regenboog, nooit gevonden!
Ik bedoel we mogen stemmen, maar wie me vertellen kan op wie, waarom en hoeveel, die is verder dan ik. Succes allemaal en wijsheid!

Want dat kun je in deze wanhopige toestand wel gebruiken!

Schrijver: An Terlouw, 2 maart 2015


Geplaatst in de categorie: maatschappij

3.5 met 2 stemmen 80Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
4 maart 2015
Het is voor het eerst, maar ik heb die stembiljetten door midden gescheurd en in de prullenbak gesmeten. Ik geloof niet meer in stemrecht, want op wie je ook stemt, de uitslag is altijd eender, de rijken worden rijker en de armer worden armer. De rechtse partijen blijven hoe dan ook de linkse partijen de baas. Ik kap ermee, ik had die Haagse, leugenachtige poppenkast al veel eerder de rug toe moeten keren.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)