Inloggen
voeg je column toe

Columns

Statenverkiezingen anno 2015

Vandaag zijn er 2 verkiezingen.

Voor de Provinciale Staten en voor de waterschappen.

Bij de waterschappen staat de vraag centraal of die in eigen beheer mogen door functioneren of dat ze onder de directie gaan vallen van de Provinciale Staten. Voor beide opties zal wel iets te zeggen zijn.

De verkiezingen voor de Provinciale Staten zijn door de nationale politieke kopstukken gemaakt tot een tussentijdse poll over het beleid van de huidige regering met de hybride VVD-PvdA-coalitie, die haar steun in de Eerste Kamer (in mei door de Provinciale Statenleden gekozen) graag wil behouden.
Wil je het regeringsbeleid steunen dan doe je er goed aan VVD of PvdA te stemmen.
Wil je het regeringsbeleid bijstellen dan kan je CU of D66 stemmen.
Wil je een ander beleid dan kan je SP, PVV, CDA, GL of PvdD stemmen.
Doe je liever niet mee aan het nationale spel, dan kan je ook nog een provinciale partij stemmen.
Kortom: keuzevrijheid genoeg. Zeker als je bedenkt dat je ook nog blanco kan stemmen, wat door insiders beschouwd kan worden als een tegenstem tegen het hele politieke gedoe.

Maar sinds de denker des vaderlands weten we dat het altijd wel een ‘gedoetje‘ zal blijven in dit mooie land dat mede door verkiezingen zijn vrijheid in een lange reeks van jaren viert.

Schrijver: Dagcolumnist, 18 maart 2015


Geplaatst in de categorie: vrijheid

4.0 met 4 stemmen 109Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
30 maart 2015
En het water:~~~~~~~~~~~~~~~voort.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
19 maart 2015
De PvdA is als schijnheilige, overgelopen, machtsgeile kornuit van de VVD gigantisch afgestraft, want ze zijn ruim gehalveerd. Dit ten voordele van de CDA, D66, PVV en SP.
Emiel Roemer heeft groot gelijk door te stellen, dat er zo snel mogelijk nieuwe Tweede Kamer Verkiezingen moeten komen! Rutte houdt natuurlijk zijn poot stijf en hij wil niet van wijken weten, maar deze tussenuitslag bewijst dat de huidige coalitie een ongefundeerde farce is. Rutte zal proberen om nog zoveel mogelijk trucs tevoorschijn te halen, maar Roemer had wat mij betreft de beste zin, want hij zei 'Niks op koers blijven, het roer moet om!'
Als het onverwijld niet eerder zal gebeuren, dan krijgt hij in 2017 mijn stem. Diederik Samsom is door zijn verkapt-kapitalistische vloer gezakt. Dat is nog wel het mooiste!...
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
18 maart 2015
Hoera, ik heb gestemd. Best leuk om twee keer te kunnen stemmen, en dat heb ik deze keer op twee verschillende partijen kunnen doen. Dat geeft een goed gevoel, want ze verdienen het allebei. Eentje voor de eerste kamer/het regionale, en eentje voor het regionale water, ook belangrijk. Het journaal zegt net dat de opkomst nog maar 42 % was om half acht, en dat veel mensen het waterformulier niet rood gekleurd hebben. Jammer. Hoe we met ons water omgaan, gaat ons ook allemaal aan. Ik ben benieuwd naar de einduitslag.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)