Inloggen
voeg je column toe

Columns

Typisch toch, die onwaarheden

Of zijn het leugens? Wordt er gelogen door de mensen in Den Haag omtrent de affaire rondom mensen met een bijbaan? Ineens worden we geconfronteerd met toestanden rondom bonnetjes die onterecht worden opgevoerd en ingeleverd als "werkbijeenkomsten", ineens duiken er bijbanen op met natuurlijk extra inkomsten net NA de verkiezingen maar dat zien we allemaal verkeerd.

De foute insinuatie die door een verslaggeefster gesuggereerd wordt is volkomen onterecht, jazeker zo mogen we niet denken. We mogen NIET hardop zeggen wat er speelt, zelfs niet fluisteren dat we toch denken dat....dat we toch weten dat....dat we toch veronderstellen dat...dat, ach wat een zinloze discussie, maar is die wel zo zinloos? Als het resultaat is dat de dader uit de Kamer is, van die prachtige politiek club die VVD heet?

Vroeger werd nog gekscherend gezegd Veel Vrije Dagen, door de oudere garde, nu kun je met recht praten over Verdomd Veel Daden, maar dan financieel gezien. Er gebeuren dingen die het licht niet verdragen, er zijn acties die men onder tafel schuift maar de mensen gaan zich met recht afvragen wat het volgende is, wat boven tafel komt.
Iedereen weet, dat als er een positie in de Spotlights staat, de mens wordt doorgelicht en toch zitten er van die hufters, die fout op fout maken, ermee wegkomen ook. Tot op bepaalde hoogte dan. Het verbaast me niet eens meer dat er elke week wel iets gebeurt wat de voorpagina haalt en je kunt erop wachten; wie de volgende is die zijn stoeltje in de Kamer leegmaakt.

Wat ik me nou wel afvraag is: geldt wachtgeld nou ook voor die brekebenen die zoals van de week die knakker van de VVD, want als dat zo is, dan maakt het dus eigenlijk geen bal uit of ie op het pluche zit of buiten loopt, zijn geld vangt ie toch wel. Leugens, bonnetjes, zakenreisjes allemaal van de belastingcenten betaald. Laten we elkaar geen mietje noemen, we zijn gaan stemmen, alhoewel het aantal mensen dat gaat stemmen gestaag terugloopt. Niet zo vreemd als je bedenkt dat het geen ene moer uitmaakt.

De leugens gaan in dit geval alleen op grotere schaal door, open grenzen of niet. Alhoewel? De VVD wilde ook nog ff de grenzen sluiten voor de asielzoekers, zou dat nou een noodgreep zijn of een leugentje om bestwil? Wie het weet, mag het zeggen.

Schrijver: An Terlouw, 26 maart 2015


Geplaatst in de categorie: politiek

3.5 met 4 stemmen 117Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)