Inloggen
voeg je column toe

Columns

De meubel-piep-dans bij de huisarts

Vreemde titel? Nee hoor, want ze heeft een afspraak bij de huisarts, om allerlei dingen maar één ervan is het debacle van de te hoge bloeddruk. Moest ook al met een "kastje" lopen, zo eentje dat 24 uur registreert hoe en wanneer die druk eventueel te hoog wordt, niet te laag, want daar had ze geen last van.

Voor de uitslag moet je voor dit soort onderzoeken doorgaans bij de huisarts zijn en zo toog zij op afspraak natuurlijk naar de beste man toe.
Wanneer ze aan de beurt is, krijgt ze allereerst te horen, dat er niks aan de hand is, het kastje heeft - piep - netjes de mooie waarden aangegeven - piep -.

Er wordt wat in de rondte gekeken - piep - en het gesprek wordt voortgezet - piep - want ze heeft wel een vervelend gevoel in haar hoofd, - piep - waarvan ze aannamen dat het misschien wel aan de bloeddruk - piep - zou liggen. Dan krijgt ze een briefje mee en moet naar het ziekenhuis om een foto - piep - te laten maken.

De piep is nu nadrukkelijk aanwezig en men gaat op zoek naar dat bijzonder aanwezige geluid piep - piep - piep.
Zij zegt: dokter het is het geluid van een brandmelder waarvan de batterij leeg is of van de defibrillator, of welk ander apparaat dan ook waar een batterij in zou kunnen zitten, tenslotte hoeft een huisarts geen benul te hebben van allerlei apparaten die er in zijn praktijk zijn toch?  Daar zijn dan weer klusjesmannen en vrouwen voor. Piep - de dokter zegt: dat kan niet, want een brandmelder die heb ik niet! - Piep -

Dan besluiten beiden op zoek te gaan en klimmen op stoelen en andere meubelstukken om - piep - het geluid te achterhalen. Beiden schieten in een onbedaarlijke lach, wanneer ook de vrouw van de arts, ook huisarts - piep- binnenkomt en mee op zoek gaat naar, juist ja de piep!

En eindelijk wordt de terrorist gevonden, liggend op een bank, - piep - want wat blijkt, een student is eventjes aan de slag geweest, heeft de brandmelder (want ze had dus wel gelijk) verwijderd maar verzuimd om het ding weer op te hangen.

Wanneer ze me op de hoogte brengt van de hilarische toestand, bedenken we beiden dat je wanneer je een te hoge bloeddruk hebt dit soort acties beter kunt vermijden, maar aan de andere kant, is lachen ( piep piep) wel zo vreselijk gezond.

De melder hangt weer waar ie hoort, de piep is verdwenen, en o ja, met haar?
Is alles oké!

Schrijver: An Terlouw, 16 april 2015


Geplaatst in de categorie: humor

3.7 met 6 stemmen 106



Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
21 april 2015
Kostelijk verhaal
wat een hilariteit
ze is niet piep jong meer zeker?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)