Inloggen
voeg je column toe

Columns

Hamers

Alweer een bericht uit het parallelle universum van de financiële wereld.
Zo af en toe verlaten de Graaigoden hun Olympus en dalen af naar onze werkelijkheid om nog eens uit te leggen dat ze eigenlijk recht hebben op nog veel meer.
Ralf Hamers van ING houdt op met ons, gewone stervelingen, zijn verheven logica uit te leggen. De aanval is de beste verdediging en dus gaat hij vol op het orgel. Ons in verwarring achterlatend.
Niks geen gekronkel en begrip voor maatschappelijke verontwaardiging over een salarisverhoging tot 60 keer modaal. Niks geleerd van zijn deemoedige
maten bij ABN die onder massale druk een tonnetje terug in het kerkezakje stopten. Een tonnetje dat ze na de privatisering wel even meervoudig terug zullen snaaien.
Met een keihard smoel en onvoorstelbaar cynisme beschrijft Hamers zijn salarisverhoging als moedig inleveren, gedachtig het voorbeeld van roerganger Zalm ( 'Geen graai maar inlevercultuur').
Moedig, als er gevangenisstraf zou staan op misbruik van het woord MOED , zat Hamers al in voorarrest.
Nota bene gered van het faillissement met onze steunmiljarden. En altijd draait dit soort schobbejakken, als een circuspaard in de piste, de bekende afgesleten argumenten af.
'Internationaal aantrekkelijk blijven, de beste mensen aan moeten kunnen trekken.' Lullenkoek, de eerste buitenlandse bank die Ralf Hamers als topman wil hebben moet nog opgericht worden.
Een dag later bestaat hij het om glashard een lans te breken voor een toekomstige negatieve spaarrente. Jammer en vette pech voor de kabouters.
Wat is het superlatief van verontwaardiging, ik weet het niet meer.
Waarom staat het land niet weer op zijn kop. We zijn moe, murw, beurs.
Misschien ook wel geïnfecteerd door het virus 'Pakken wat je pakken kan'.
En wat zou je ook op de barricade als je moet dringen voor de voedselbank.
Waar zijn Marx en Marcus Bakker als je ze nodig hebt.
Dat vraag ik u af meneer Sonneveld ...

Schrijver: trawant, 9 mei 2015


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.3 met 7 stemmen 94Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
9 mei 2015
Goeie column, Trawant.
heb medelijden met deze
onuitroeibaar zelfingenomen
sub-klasse van het mensenras
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
9 mei 2015
Een krachtige en effectieve boodschap voor de zichzelf alsmaar verrijkende rijkaards voor wie hun huidige rijkdom nooit genoeg is.
Walgelijk hoe zij ons bedotten met schaarse inleveringsactiviteiten. En nog walgelijker dat zij dat werkelijk een daad van moed vinden. De kloof tussen arm en rijk wordt wereldwijd alsmaar groter en deze heren blijven maar volhouden dat ze recht hebben op hun absurde inkomens. Die megarijke stinkerds verneuken de sociale menselijkheid.
Ik mediteer met deemoed over de heilige Franciscus van Assisi en ik vergeet al die zelfverrijkende egoïsten van harte en voorgoed. Hoe rijk ze ook leven, uiteindelijk zijn ze net zo arm en naakt als iedereen, die sterft!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)