Inloggen
voeg je column toe

Columns

Eet-app

Het gemak dient de mens, dat weten we allemaal. En zo komt er een reclame op de buis die middels je mobiele telefoon een app laat zien, die je kunt gebruiken om op een zo snel mogelijke manier eten binnen je vier muren en op je tafel te hebben.

Handig zoiets, heel handig het zal ook best wat kosten, daar hoeven we natuurlijk niet bang voor te zijn. We zitten genoeglijk met zijn drietjes, man, buurman en mijn persoontje aan de koffie als die reclame op de tv getoond wordt.

Nou moet ik er eigenlijk wel bij zeggen dat wij buren nog weten hoe het is om als BUREN met elkaar om te gaan, reden dat ik er dit eventjes bij vermeld is, mijn buurman is slecht ter been en als zodanig niet meer zo goed in staat om voor zijn eten te zorgen. Dus wat doet deze buurvrouw? Precies wij koken voor drie personen en iedere avond loopt een van ons tweetjes met een bord eten naar, precies: de buurman.

Nou niet gelijk roepen dat we dat geweldig doen, dat we prima mensen zijn enz. Want diezelfde buurman staat wel meteen klaar als er vervoer nodig is om naar b.v.het ziekenhuis o.i.d.te rijden. Dus we wassen elkaars handen, snap je?
Maar terugkomend op de eet-app kijk ik hem over mijn beker koffie aan en zeg: hè Wim, zou er ook een An-app zijn, das makkelijk voor je, dan hoef je me alleen maar ff een app te sturen om te laten weten dat.....een lachsalvo is het natuurlijke gevolg.

Maar andersom kan natuurlijk ook, een Wim-app, gewoon ff een berichtje of ie eventjes wil rijden en beste lieve lezers: ZO HOORT HET! Ik geniet van mijn buurman, moet zeggen WE, en hij geniet van ons! Zo kan het ook! We doen voordelig de boodschappen, en oh oh wat is het een makkelijke eter! Niks geen app, gewoon thuis. Ideetje voor die eenzame buur aan jullie kant? Ik kan het alleen maar aanraden!
Zonder app.

Schrijver: An Terlouw, 11 mei 2015


Geplaatst in de categorie: moraal

3.0 met 4 stemmen 141



Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
13 mei 2015
Daar zou Nederland geweldig van opknappen
dierbare (verderop-) buurvrouw!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)