Inloggen
voeg je column toe

Columns

Uitgespeeld

Zit ik vanavond klaar voor de finale Champions League. Vind ik er ineens niks meer aan. Jarenlang uitgekeken naar die ultieme wedstrijden en nu zegt het me ineens helemaal niets meer.

Ik zag de eerste doorgetatoeerde jonge multimiljonair met een schreeuwbek verongelijkt naar de scheidsrechter stormen en dat was genoeg.
De belangen, de sponsors, de transfersommen, de invloed van de sjeiks, dat opgefokte Wagnerachtige beginmelodietje. Het domme voetbalgekke volk dat straks de straten van de winnende stad tot diep in de nacht tot een oorlogszone transformeert. Mooi geweest.

Niks crisis, Brood en Spelen.
Ik denk dat het ook door de corrupte FIFA komt en al die dode Aziatische bouwvakkers in Quatar. 1200 (!) and counting. En het gaat maar door.
Zit ik straks in 2022 toch voor mijn 5e generatie 3D HDI TV met hologrammen en tig camerastandpunten? Het zou me erg van mezelf tegenvallen.

Maar ja, ondanks het schrikbewind van Videla stond ons land tijdens de WK in Argentinië toch volledig op z'n kop. De lol is er af, voor mij tenminste.

Hetzelfde had ik bij de vrouwenfinale van Roland Garros, ook zo'n toernooi waar ik naar uitkeek. 1,8 miljoen Euro voor de winnares, die theatrale kinderlijke spierbundel die al haar acteertalent en slachtofferschap in de strijd gooit om te vertragen en te intimideren. Eerder uitgezet.

Straks de zogenaamde 'SchoneTour', ik geloof er niks meer van.
Oudere mopperkont, zal best. Maar geld jongens en meisjes, geld maakt alles stuk.

Schrijver: trawant, 7 jun. 2015


Geplaatst in de categorie: geld

4,0 met 4 stemmen 12.086Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
8 jun. 2015
Met name de voetbalsport is een misleidend circus geworden met exuberante salarissen voor verwende playboys, die van gekkigheid niet meer weten wat ze met al dat geld moeten doen, gezien hun tatoeages van top tot teen en agressieve haardrachten bij de duurste kappers aangemeten. Opgeblazen imago's en buitenproportionele oorlogssublimatie. Aangejaagd door miljoenen supporters met het verstand op nul, die ook zouden willen dat hun primitieve oorlogsgedrag met miljoenen euro's zou worden beloond. Het is inderdaad de hebzucht naar zoveel mogelijk geld en een hoge status, die hen drijft. Voetballers willen verafgood worden en dat gebeurt dan ook. De tribunewave is niets anders dan een diepe, slaafachtige buiging voor uiterst simpele en vervalste heroïek.
Mooi hoe je die beginmelodie 'opgefokt Wagnerachtig' noemt. Het spektakel wordt alsmaar groter gemaakt, terwijl het om een simpele balsport gaat. Je zou er ademnood van krijgen en dan te bedenken dat de grote bazen zich asociaal verrijken.
Ik heb de eerste tatoeage bij het Nederlandse vrouwenvoetbalteam nog niet ontdekt...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)