Inloggen
voeg je column toe

Columns

Hoe nu verder?

Het bericht dat een baard evenzoveel bacteriën zou bevatten als een W.C bril kwetste mij in eerste instantie diep. Er had bij mijn weten nog nooit iemand zijn behoeften gedaan op mijn hoofd. Het noopte mij evengoed om van shampoo te veranderen.

Totdat ik besefte dat het best wel eens zo zou kunnen zijn. Immers wij worden dagelijks op onze kop gescheten door de hedendaagse politici die met betaalde arrogantie het Europabeleid verkwanselen met het gevolg van: ”nabetalingen, boetes”. Evenzo dwangmaatregelen ten aanzien van het vreemdelingen beleid.

Dan de Grieken zijn er praktisch weer uit. De miljarden euro’s worden nimmer terugbetaald, ze worden wel terugbetaald, maar ook weer niet, waarom zouden zij ook. Het hoeft ook niet want Griekenland moet immers gered als lidstaat. Een schitterend voorbeeld voor de Oost Europeanen, die aan de rand van de afgrond leefden en door Brussel warm onthaald zijn, (gepaaid). De solvabiliteit werd ook voor hen even gefikst. Evenals bij Griekenland Italië en niet te vergeten Roemenië, ze wisten hoe het moest...dus geen probleem.

We kunnen er op wachten wie de volgende is.

Schrijver: Jan Borst, 7 juli 2015


Geplaatst in de categorie: politiek

4.5 met 4 stemmen 101Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Nita
Datum:
8 juli 2015
Zonder baard (anders kreeg ik nu jeuk) begrijp ik je column. Troost je...van de politiek begrijpt menigeen ooit geen sikkepit meer en daarom hebben de heren in Den Haag geen baard, want anders viel er nog veel te krabben.
Naam:
Jan Borst
Datum:
8 juli 2015
Email:
jan.borst2outlook.com
Als we de zaken vooraf wat beter met elkaar doorgesproken hebben?
Ik dacht dat de euro een weloverwogen stap was, en het opstarten van een Ver Europa ook niet over één nacht ijs gegaan is, we hadden destijds onze vertegenwoordigers gekozen (die het dus blijkbaar fout hebben gedaan) en de fouten nu met struisvogelpolitiek (om maar niet toe te behoeven geven) verhullen .En zo zal het altijd blijven.
Als er al een komt die er voor alle Nederlanders is, ja, die wordt afgeschoten.
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
7 juli 2015
Wees gerust, Jan, zelfs al zouden er evenveel bacteriën zitten, het zijn NIET DEZELFDE bacteriën. In onze mond hebben we heel andere beestjes dan in onze reet. En weer andere op onze handen, in onze oren, op onze neus, in onze neus, enzovoorts. Net zoveel verschillen als dat er culturen in Europa zijn. En dan gaan wij als noordelijke landen missionaris spelen naar zuidelijke landen en ze onze cultuur opleggen. Omdat wij er met onze welvaart en cultuur en infrastructuur aan toe zijn om langer te werken, leggen we dat aan de andere culturen ook maar op. Maar die hebben dus NIET DEZELFDE cultuur, niet dezelfde welvaart, niet dezelfde infrastructuur. Dan vraag je dus om misverstanden.
Die Grieken denken: we likken de reet van Europa niet meer! En gelijk hebben ze. Die hele euro was één groot misverstand. Als ik Griek was, dan zou ik mijn ouwe drachme terug willen. En als dan de euro ineenstort en wij onze gulden weer krijgen: des te beter! En dan gaan we het over een eeuw of zo nog wel een keer proberen, als we de zaken vooraf wat beter met elkaar doorgesproken hebben.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)