Inloggen
voeg je column toe

Columns

Over een miljoen jaar!

Het grote NIKS, er was niemendal en was noppes, NADA, kortom er was geen moer. Leegte, een grote overzienbare niets ziende, leegte als een woestijn. Zo leeg. Zonder iets.

En toen ontstond er iets, gewoon een simpel IETS waaruit weer verdere dingen ontstonden en de cyclus was in gang gezet. Maar weet je; ik kan me nou werkelijk NIKS voorstellen bij verhalen als "een miljoen jaar geleden" of bij termen als pre-historisch, echt waar. Met opperste verbazing en ongeloof kan ik kijken naar archeologen die met een kwastje in de grond iets naar de oppervlakte halen en dan weten te vertellen dat: miljoenen jaren geleden er een spannende dinostreptokokkensaurus of zoiets heeft bestaan.

Dat die mensen botje voor botje, splinter voor splintertje weten te be- kwasten en zo een compleet botten-lijf oftewel een skelet in elkaar weten te zetten, dat vervolgens ergens wordt tentoongesteld, ik kan er met mijn pet niet bij. Heel spannende termen passeren de revue, maar ja, da's natuurlijk logisch met archeologie, sterker nog het lijkt verdacht veel op de huidige termen in de geneeskunde. Ja toch?

Alle Latijnse namen uit de geneeskundeboeken passeren de revue in een afspraak bij een arts, tot ik verbolgen uitroep; kan dit ook in het NEDERLANDS, ik heb geen bul aan de muur hangen! En ik zweer je: zo'n arts maakt een ommezwaai van hier tot Hiroshima, want ineens wordt er in begrijpelijke taal verteld wat de bedoeling is.

NU is het zo dat mensen kunnen worden begraven of gecremeerd, bij het laatste blijft er weinig van je over heb ik me laten vertellen, maar bij begraven is dat wat anders.
Wie weet, over een miljoen jaar is er een archeoloog die een MENS in elkaar kan zetten, want de man zit dan met een kwastje op zijn knietjes in de grond te peuren, en gaat botje voor botje, splinter voor splinter een mens qua skelet opbouwen...jawel, moeten we het wel een miljoen jaar volhouden hier!

Schrijver: An Terlouw, 11 september 2015


Geplaatst in de categorie: natuur

4.3 met 3 stemmen 150Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
13 september 2015
Dag mensen die zo leuk reageren, eventjes JR buiten beschouwing gelaten die blijkbaar de humor er niet van inziet. Schijnt bij jou de zon dan niet? Nou bij mij wel en fijn Ton, dat JIJ het snapt, lief Christel dat ook jij inziet dat het allemaal gewoon simpel is. Zonder nare bijbedoelingen want zeg nou zelf, JR als we elke dag stilstaan bij ellende, dan komt de zon ook niet meer! Niettemin, bedankt voor je/ jullie reactie.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
13 september 2015
De strekking van je observatie is nogal doemdenkerig, omdat je een miljoen jaar na het heden als onmogelijk bestempeld, wat hoogst negatief en belabberd is. Dat jij bent ontstaan, heeft ook miljoenen jaren geduurd, dus is het heel unfair, dat je dat ontzegt aan de toekomstige aardlingen! Ik schaam me voor je kortzichtige visie. De aarde moet groots op de schop, omdat de mensheid deze oerlieve planeet grotendeels vervuild heeft. Auto's, fabrieken, bommen en scooters kunnen straks gelukkig niet meer aarde-verwoestend vuil uitstorten. Alle vervuilende en kapotmakende mensen krijgen de ballast van een zwaar karma. Ik hou zielsveel van Moeder Aarde en ik wed op de eeuwige duurzaamheid! Als we al die destructieve 'mensen' maar weten te ontwapenen!
Naam:
Ton Hettema
Datum:
12 september 2015
Goed en boeiend geschreven, dierbare An.
Je wordt nog 's een onsterfelijke filosoof!
Naam:
Christelrekko@ziggo.nl
Datum:
11 september 2015
Pfff een miljoen jaar!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)