Inloggen
voeg je column toe

Columns

Perfect day

‘It’s just a perfect day’ ( Lou Reed) …
Beter is die van vandaag niet te omschrijven. Windstil en middeleeuws uitgelicht. Een ijle aanzet, gevolgd door een lage lome middagzon.
De herfst komt nog een keer met haar laatste kleuren uit de kleedkamer.
Door de bladeren heen zie je het skelet van de bomen al opdoemen
Op zo’n dag is het dubbel genieten en zuig ik de geuren en beelden gretig naar binnen. Omdat het een extraatje is. ‘s Zomers ga je soms achteloos aan een mooie dag voorbij. Alsof je er in juli en augustus als vanzelfsprekend recht op hebt en het niet op lijkt te kunnen. Nu, begin november is iedere graad boven de 15 een onverwacht cadeau.

Of zou het komen door het groeiende besef van eindigheid. Het aantal resterende seizoenen telt ongenadig terug. Gisteren sprak ik een vrouw die gehuld in camoeflagekleding uit het bos kwam. Ze had foto’s willen maken van de ijsvogels die hier weleens kwamen. Ze waren weggebleven, maar dat gaf niet het was heerlijk rustig geweest aan de rand van het ven.
Ze ergerde zich weleens aan jongeren, hoe ze zich in de natuur gedragen, het lawaai en de rommel die ze achterlaten. Ik zei dat je op die leeftijd het bos nog als decor gebruikt terwijl je je later pas bewust wordt van de schoonheid. Ze was even stil en ik wist ook niet waar ik dit zomaar weer vandaan haalde.
We waren aan het einde van het pad en na een korte groet liep ik naar mijn fiets.
Die stond gelukkig vlakbij, want alles wat ik er verder aan toe zou voegen kon de laatste indruk alleen maar verkruimelen.
En ik verdwijn nu eenmaal het liefst onder applaus in de coulissen.


Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=QYEC4TZsy-Y

Schrijver: trawant, 5 november 2015


Geplaatst in de categorie: algemeen

4.5 met 10 stemmen 122Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)