Inloggen
voeg je column toe

Columns

Jan

'Dat kan ik ook', moet Jan Slagter gedacht hebben toen hij meneer Kaktus in de weer zag met een 40 jaar jongere Virginia. Maar het Peter Jan Rensje van Jan slaat alles, niet qua leeftijd, want daar zit hij met Lillian Marijnissen nog even 10 jaar onder, maar de catch is verpletterend. Vooral voor zijn huwelijk en carrière. Natuurlijk is liefde leeftijdloos, maar als u het 'setje' op de foto naast elkaar ziet moet uw mond op z'n minst een ogenblik zo wijdopen hebben gestaan dat het zonlicht in uw vullingen reflecteerde. Waar zestiger Peter Jan ondanks al zijn gênante struikelpartijen nog een zweem van jongensachtig bravoure weet te bewaren en zij de looks van een oudere Madam om zich heen drapeert, waardoor je met een combinatie van half dichtgeknepen ogen en een fikse borrel misschien nog net...,zien we grootvader Slagter naast zijn kleindochter staan waarmee hij zojuist het sprookjesbos van de Efteling heeft verkend.
'Niet bang zijn Lillian, dit is maar lange Jan.'
En wat valt het me nou toch weer tegen van vrouwen dat ze alle heerlijkheden van hun jeugd door de zweterige handen van wanhopige mannen op leeftijd laten gaan.
Misschien dat deelname aan zijn eigen geheugentrainer Jan weer op de rails kan zetten.
- prostaat
- middagdutje
- pensioenaanvraag
- derde leg
- advocaat
- alimentatie
- hotel

Vrijheid blijheid mensen, maar die arme Jan Marijnissen, man, man...

Schrijver: trawant, 4 februari 2016


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.8 met 8 stemmen 496Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
7 februari 2016
Ineens zie ik het: Jan Slagter heeft een tweelingbroer, die sprekend op hem lijkt, Ben Cramer, die maar wat graag 'Hij was maar een clown' voor hem zingt, omdat het op hem gebaseerd is.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
5 februari 2016
Die slijmbal Jan blaast vaak hoog van de toren, maar nu heeft hij zijn reserves ruimschoots overschreeuwd. Overigens is die Lillian ook een domme gans om in zijn fuik te zwemmen. Na een huwelijk van 25 jaar grijpt de BNN-er meteen naar de eerste de beste, lelijke, veel jongere vrouw om zijn libido-vuurkracht nog maar eens te onderstrepen. Zijn misleidende pokerface kan de prullenbak in en zijn omroep MAX daarbij!...
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
4 februari 2016
Als het waar is, weet ik niet wat triester is: de verlate midlifecrisis van Jan, die ook gewoon een motor kan kopen, zoals de meeste midlifecrisers doen, of het vadercomplex van Lilian, die heel klassiek een man uitzoekt die helemaal voor 'de goede zaak' gaat, net als haar pappa altijd gedaan heeft. Kan ze om allerlei praktische redenen toch beter een dergelijk type zoeken in haar eigen leeftijdscategorie dan in de leeftijd van pa lief.

Maar het meest triest is nog dat er weer eens een prachtige vrouw op leeftijd, de vrouw van Jan, Ingrid, verruild wordt voor een exemplaar die haar dochter zou kunnen zijn. Dat is op relatiegebied een van de ergste dingen die je als vrouw kunt meemaken.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)