Inloggen
voeg je column toe

Columns

Schone luier? Ff wachte- ff wachte nog, nee morgen

En zo worden we wederom geconfronteerd met de ziekte die blijkbaar besmettelijk is in den Haag als het gaat om MEDEMENSELIJKHEID, want: als er nergens meer over gesproken kan worden, dan komen ineens de " oudjes weer even op tafel" nou ja op tafel, ze waren een poosje terug al in het nieuws, want de moeder van v. Rijn werd meegenomen in een debat vanwege de verzorging die te wensen overliet, jawel. En als je dan toevallig van Rijn heet dat kan er een kabinet zich buigen over de wantoestanden in de zorg.

Dan heb je dus geluk ( nou ja da's relatief natuurlijk, geluk hebben dat je een moeder bent van van Rijn maar dit terzijde) dat er aandacht aan gegeven wordt. Of dit nou betekend dat moeder van Rijn uit de wind gehouden wordt en regelmatig een droge luier aan krijgt, dat weet ik niet want ik woon niet naast haar.

Diezelfde van Rijn ( tenzij ik wat gemist heb en is zijn moeder overleden) begint nou met WETSVOORSTELLEN om minder vaak een ongelukje te verschonen, jawel je hoort en leest het goed.

En dan komt dit binnen heel toevallig als de bewoners van de AZC's klagen over geluidsoverlast, tja daar moet actie op genomen worden en daar wordt dan de halve wereld voor geintervieuwd, daar wordt aandacht aan gegeven, daar wordt op korte termijn wat aan gedaan want: DIT KAN NIET, ZO KOM JE AAN DE MENSENRECHTEN.

Wat nou mensenrechten, WAAR ZIJN DE RECHTEN VOOR DE OUDERE MENS, HIER IN DIT LAND GEBOREN EN GETOGEN, HET LAND HELPEN OPBOUWEN NA DE OORLOG, waar zijn de simpele, meest elementaire behoeften voor hen?

Als het aan het kabinet ligt, in de vuilnisbak, en dat is precies de plaats waar dit kabinet thuishoort, zonder luiers dan.

Zie hieronder de idiote voorstellen, bron: volkskrant ( hoe ironisch)

Staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid stelt voor dat het wetsvoorstel, dat hulpbehoevenden op deze manier zeggenschap geeft over hun zorg, wordt ingetrokken. Dat schrijft de Volkskrant.

De ministerraad neemt vrijdag een besluit. Intrekking is vooral een correctie van het beleid van het vorige kabinet en de PVV-inbreng daarbij.

Volgens ingewijden van het ministerie van Volksgezondheid speelt mee dat het plan aan waarde verliest als gevolg van de beoogde reorganisatie van de langdurige zorg. De toegang tot verpleeg- en verzorgingstehuizen wordt drastisch beperkt.

PVV-leider Geert Wilders is woedend. ,,Een grove schande. Dit kabinet is ziek’’, laat hij weten. Ook fractieleider Henk Krol van 50Plus reageert verbijsterd. ,,Ik ben echt een beetje sprakeloos. Zo ga je toch niet met mensen om?’’ aldus Krol.

Schrijver: An Terlouw, 11 feb. 2016


Geplaatst in de categorie: ouderen

2,7 met 6 stemmen 74Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
14 feb. 2016
O, o,o. Oei,Oei, oei. Auw, auw, auw.
Deze blinde, gevoelloze, berekenende ....
Nee, geen beest of monster dat ik bedenk om met deze gedrochten in maatkostuum te vergelijken voldoet. Een terechte noodkreet, dierbare An.
Schaamte, ja Monique, maar erger nog dan dat: immense triestheid en droefheid over de gedegenereerde zonen (en dochters) van eerlijke, bescheiden en weerloze ouders die niet konden vermoeden hoe de harten van hun lieve kinderen door het monster van de Politiek tot gewetenloze ijsklompen zouden bevriezen..
Naam:
Monique Methorst
Datum:
11 feb. 2016
Email:
moi636yahoo.com
Je schaamt je toch gewoon rot als Nederlander dat wij een regering hebben die tijd, geld en moeite nemen om te steggelen over luiers? Ik tenminste wel. Iedereen wordt oud, maar wel graag met een beetje waardigheid! Komt nog bij dat ik het zeer onhygiënisch vind en hoe doen ze dat met bezoek?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)