Inloggen
voeg je column toe

Columns

De dag- na de Brusselse zwarte dag

Ondanks eigen beslommeringen zit ik me af te vragen: waar we met alle narigheid heen moeten. Zoveel slachtoffers, opnieuw, nadat we net bekomen waren (alsof men dat ooit kan) na de aanslagen in Parijs. Nu Brussel, wederom een groot aantal mensen die gewoon van huis gingen om wat dan ook te doen.

Zoveel rottigheid en logisch gaan alle gesprekken de dag erna er nog steeds over. Een aantal mensen gesproken, gewoon, tijdens het boodschappen doen. De reacties liegen er niet om. Ook kwam Pim nog even mee, in de gesprekken, zijn dood was ook al een teken van, ja van wat eigenlijk?

De simpele man die een einde aan zijn leven maakte, heeft zijn straf inmiddels uitgezeten. Loopt weer vrij rond. Het is in een simpele zin gezegd, je vermoordt iemand, staat terecht, krijgt straf, zit de straf uit en voilà: je bent weer een vrij man. Of vrouw, want die moorden ook. Pak het leven weer op, na een tijd achter de tralies en kunt weer doen wat je wilt.

En dan over de aanslagen: kijk, die imbecielen hebben zich opgeblazen, een actie waar ik me niks bij voor kan stellen, maar als je dan zo graag dood wilt, neem dan geen onschuldige mensen mee in de actie. Maar ach, zo zitten die dwazen niet in elkaar. Gehersenspoeld noemen ze dat. Mensen zo ver krijgen dat ze de een of andere god aanbidden die hen influistert dat er mensen vermoord moeten worden.

NOU er is mijns inziens niet EEN god die dit soort dingen propageert. Er is niet EEN godsdienst waarin dit soort dingen gepredikt worden, geloof maar van niet. Dus komen we automatisch op hersenspoelen uit, maar WAT is nou hersenspoelen? Hoe kun je daar een voorstelling van maken: en eigenlijk is DAT wel makkelijk. Men neme: een zwak persoon, kind, volwassen, geslacht maakt niet uit, en men prate daar net zolang op in, dat de zwakke persoon alles doet wat wordt opgedragen.

Een soort hypnose dus. Probleem is alleen, dat een hypnose op te heffen is en een hersenspoeling, tja dat wordt andere koek, hersenkoek dus. Pim liet het leven, maar was niet bepaald de eerste, wat te denken van Kennedy? Daar is ook een aantal mensen van omgelegd en toen was er nog geen IS, of ik moet iets gemist hebben?

Het gevaarlijke van deze club is, dat ze overal integreren, dat je nooit weet of je juist iemand je vertrouwen geeft die uitermate gevaarlijk is. En DAT is een naar idee, want ik beken eerlijk, dat: zodra ik iemand zie die gelijkenis vertoont met de daders, zoals ze getoond werden, ik een straatje om ga. Want daar mag je dan best voor uitkijken.

En ga nou niet roepen: dat is discriminatie, dat weet ik ook wel, maar zeg nou zelf het wordt en is link, gevaarlijk en toevallig hebben ze een geloof waar ik niet kapot van ben. Als ze dan ook nog acties uithalen met dodelijke slachtoffers dan denk ik: Pim, je had gelijk. En ik weet: gehersenspoelde figuren zitten ook onder de gewone mensen, maar die kunnen we nog lichtelijk de baas.

Maar dit slag, nee mensen, daar verliezen we van, op zeker.

Schrijver: An Terlouw, 23 maart 2016


Geplaatst in de categorie: rampen

3.7 met 6 stemmen 94Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
24 maart 2016
Goeie column, waarde An, en natuurlijk moet je ontzettend oplettend zijn en je niet laten hersenspoelen door het idee dat onderscheid maken op grond van je gezonde verstand en voorzichtigheid discriminatie zou zijn. Misschien schakelen veel mensen hun natuurlijke vermogen om gevoelig te zijn voor onraad wel uit op het moment dat ze 'niet discrimineren' denken.
Ja, we zijn allemaal gehersenspoeld en we worden nog elke dag gehersenspoeld, maar te weten dat je gehersenspoeld bent kan de eerste stap zijn naar onderzoeken wat dan WEL de waarheid van de werkelijkheid is. Zelf onvermoeibaar onderzoeken, feiten controleren en lastige vragen stellen (ook aan jezelf) zijn belangrijke blikopeners om te ontdekken wat er verstopt zit in de dagelijkse kant en klaar maaltijden die de media ons serveren.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)