Inloggen
voeg je column toe

Columns

TEGEN!

Beng- beng- tuut- tuut, Thiery en Jantje.
Het duo Baudet en Roos. Peppi en Kokki revisited.
Ze hebben de smaak te pakken en zullen het land blijven teisteren met lachwekkende referenda. Geholpen door de nerds van Geen Stijl willen ze nog weleens zo'n uitgerekt media momentje.

De een is de personificatie van de zelfgenoegzame studentikoze bralleput.
Onbetrouwbaar van het eerste tot en met het laatste woord. Sproeide als een krolse kater halve cents informatie over het A verdrag de wereld in. Heeft als eigenlijke agenda de ontmanteling van de EU en speelt handig in op het nostalgisch nationalisme van de gefrustreerde burger.

De ander de hondsbrutale volksjongen op MAVO niveau. Een raspopulist gepokt en gemazeld in de borrelpraat van de krachtwijk. Acteert de verontwaardiging van tante Greet van drie hoog achter die ook overal tegen is.

Tegen de EU, de open grenzen, de vluchtelingen, alle anderen, de euro, de tijd, de geschiedenis, die bewijst dat gesloten Natiestaten elkaar altijd naar de keel vliegen.
Tegen, TEGEN!

Tegen ging niet over Oekraïne, maar was de gemobiliseerde onvrede van een bozig volk. Tegen is 40 miljoen in de plomp samen met 100.000 rollen bedrukt pleepapier en nooit bezochte websites. Tegen is de illusie dat Europa meer zal doen dan één wenkbrauw fronsen wanneer Rutte met zijn Houdini act van gesplitste verdragen en deelratificatie naar Brussel vertrekt.

Tegen is de gespeelde betrokkenheid van Roemer die vindt dat er toch wat voor dat arme volk gedaan moet worden.

Tegen was georkestreerd stoom afblazen en een stapje verder in de richting van het door Peppi en Kokki zo gewenste land van Ooit.
En daar ben ik nou weer tegen.

Schrijver: trawant, 7 april 2016


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.5 met 11 stemmen 814Er zijn 5 reacties op deze inzending:

Naam:
Fred
Datum:
9 april 2016
Helemaal eens Jetteke....
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
7 april 2016
Dat Roemer en Thieme zo tegen waren, vind ik zeer bedenkelijk. Zo'n verdrag kan juist een kans zijn om alle idealen die hun partijen voorstaan over de grens te brengen. Wat voor de mensen in dat land dan een zegen is, en belangrijker nog: die mensen willen dat zelf ook graag. Beide toch geen populistische partijen, maar ze speelden de tegen-populisten op deze manier wel in de kaart.
Naam:
jetteke
Datum:
7 april 2016
Tjee, wat vind ik dit toch altijd weer goedkoop om dit naderhand zo onderuit te halen. Er speelt meer dan alleen nee voor Oekraïne en daar heeft dit rariteitenkabinet het ook zeker naar gemaakt met alle leugens en gepruts. Soms moet je eens goed de boel door elkaar schudden. De politiek zit totaal in het eigen gezamenlijke kliekje van alles te beraden maar gaat totaal voorbij aan de realiteit. Want laten we welzijn, denken dat geld het belangrijkste is in het leven is de grootste illusie ooit. Ik had deze column van meer lef gevonden als je dit voor de uitslag geschreven had.
Naam:
Fred
Datum:
7 april 2016
Peppi, Kokki en Freddie..........
Naam:
Mohair
Datum:
7 april 2016
ik zeg go Trawant go! (helemaal mee eens, het populisme wint, niet om vrolijk van te worden).

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)