Inloggen
voeg je column toe

Columns

Nieuws en achterklap

Er komt nogal wat nieuws voorbij zo hier en daar. Even een kleine greep hieruit:

De uitgesproken gek Elon Musk: “Mars koloniseren is de enige manier om de mensheid voor een apocalyptische ramp te behoeden. „We moeten een multiplanetaire soort worden”, zegt hij al jaren.
Merkwaardig idee. Suïcidale idealisten uit heel de wereld zijn overigens razend enthousiast over dit koloniseren van Mars.

Ook werd er nog even ingezoomd op de honger in Afrika die intussen groteske vormen aanneemt. Mijn buurvrouw vroeg mij van de week hoe ik over dat hongerleed dacht. ‘Zelf heb ik meteen de tv uitgezet,’ zei ze er in één adem achteraan. ‘Ja, nou ja, ik moest gewoon iets doen…..toch?’
Begrijp ik helemaal…

In Maassluis vaart er bij de landelijke intocht van Sinterklaas voor het eerst een Ombudspiet mee. Over de kleur van deze Ombudspiet is nog discussie. Maar daar komen wij wel uit, zegt het organisatiecomité.

Volgens het weekblad de Pryvaciwaakhond zijn huisnummers tegenwoordig snel te kraken. Het blad adviseert daarom huisnummers met 10 karakters en 4 cijfers.

Inwoners van Groningen zijn boos over de komst van een nieuw studentenhuis. Mensen met spandoeken waarop teksten als “CORPSBALLEN NEE!” organiseerden een demonstratie. Voor de jonge lezertjes: een demonstratie is een optocht om te protesteren tegen van alles en nog wat.
'Straks kunnen onze dochters niet meer over straat,’ legde een President-directeur van het plaatselijke fanfarekorps uit.


Verder een item over het debat tussen Clinton en Trump: Clinton won dit overigens op inhoud. Trump won op fascisme.

Tenslotte nog een vrij lang item over het allernieuwste snufje op voetbalgebied: de Video-scheidsrechter! Video-scheidsrechter Van Boekel scoorde direct een punt: hij corrigeerde meteen de Russische regering. Volgens Van Boekel pleiten de beelden, de rebellen bepaald niet vrij..

Schrijver: van Gellekom, 2 oktober 2016


Geplaatst in de categorie: algemeen

3.4 met 5 stemmen 99Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)