Inloggen
voeg je column toe

Columns

Puntjes op de ï: het nieuws door de ogen van T.U.I.G van der Riggel

VOLTOOID DEELWOORD ER DOOR?
Het nieuwe wetsvoorstel om een punt te zetten achter een voltooid deelwoord kan rekenen op grote bijval.
Mensen die uitzichtloos als lijdend voorwerp door het leven gaan zijn blij met dit nieuwe wetje. Zo blij zelfs dat sommigen van hen verrassend van mening veranderen en de puntjes op de i zetten door 180 graden te veranderen. Zij zien zichzelf, alleen al door het nieuwe van het wetsvoorstel, serieus genomen. Velen van hen besluiten daarom voortaan als wederkerend voornaamwoord door het leven te gaan.
Voor degenen die blijvend een punt willen zetten achter hun voltooid deelwoord, zijn er tot nu toe illegale hulpwerkwoorden beschikbaar. Maar die blijken voor diverse deelwoorden niet optimaal te werken.

Nelie van der Veergif (42) uit Termunterzijl heeft een talenknobbel ontdekt en wil geen behandeling. Zij heeft al langer behoefte aan hulp als voltooid deelwoord. “Maar als mijn man mijn e-mails verbetert, dan is hij strafbaar. Zoals de situatie nu is, ben ik afhankelijk van matige spellingcheckers. Dat gun je niemand.”


VERDACHTE IN HOMO FLYER ZAAK OPGEPAKT:
De politie heeft al meer dan 75 klachten ontvangen over de flyers met anti-homoteksten die het afgelopen weekend in Amsterdam werden verspreid.
Naar verluidt pakte de Taalpolitie een verdachte op vanwege de vele taalfouten in de flyer. Deze taalfouten worden de verdachte zwaar aangerekend. Op Taalfouten in flyers staat in Nederland minimaal 69 jaar zonder mogelijkheid tot aftrek.
Inmiddels is de verdachte afgevoerd naar Guantahomo Bay in de gemeente Boarnsterhim.


SPULLOFIEL OPGEPAKT:
In de metropool Babyloniënbroek in Noord-Brabant is een donkere man opgepakt in zijn huis.
Omwonenden riepen de hulp van de politie in omdat vermoed werd dat het huis te groot was voor de man en dat hij zich bezig hield met dure spullen.
Omwonende Karel Sneeborst: ‘die man kwam hier gisteren wonen. Je zag meteen dat het huis veel te groot was voor hem. Zo’n huis kan zo’n man echt niet betalen hoor. Dat zagen wij meteen.
Omwonende Nanda Nuans: Die dure spullen, ik zag het meteen! Zijn horloge kost minstens 10.000 euro! Een spullofiel gadverdamme! Een SPULLOFIEL! En pal naast ons ook nog. De politie had ons moeten inlichten hierover. Nu durf ik mijn kinderen niet meer over straat te laten gaan met hun goedkope klokkies.’

Tenslotte:
De dienstregeling van de NS gaat rigoureus op de schop. Vanaf 1 januari vertrekken alle treinen voortaan om 12.50 uur: ‘Iedereen weet nu waar hij aan toe is,’ stelt de NS.
Voor mensen die dagelijks om 12.50 uur vanaf Utrecht Centraal naar Termuntenzijl reizen verandert er niets. “Jammer”, vindt reiziger Geert van der Olijk (43). “Ik ga liever niet naar Termuntenzijl.”

Schrijver: T.U.I.G van der Riggel, 22 oktober 2016


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.1 met 8 stemmen 62Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)