Inloggen
voeg je column toe

Columns

Voel je je onveilig op straat? Bel dan de hulplijn voor een gezellig praatje

Veel vrouwen zullen het wel herkennen: je loopt 's avonds alleen over straat, je voelt je niet op je gemak, maar het is laat en er is niemand die je even kunt bellen. In Duitsland is nu iets bedacht waardoor alle vrouwen veiliger over straat kunnen. Hebben Nederlandse vrouwen dit ook nodig?

De Duitse Anabell Schuchhardt en Frances Berger zitten achter het idee van de 'Heimwegtelefon', in het Nederlands betekent dit 'huistelefoon'. Dit is een telefoonnummer dat vrouwen kunnen bellen wanneer ze zich onveilig voelen. Ze kunnen dan met iemand een praatje maken terwijl ze door een donkere straat lopen.

Wij van Absurdisch Magazine vroegen enkele vrouwen uit Termunterzijl naar hun mening.

Hennie Konijnenpuree (31) echtgenote van een speelgoed tycoon: ‘Ik werd laatst gevolgd door een onguur type. Hij zag er verlopen en eng uit. Leek wel zo’n potloodventer.
Maar goed, net voor ik de Heimwegtelefon wilde bellen, had de man mij ingehaald en bleek het om mijn achterbuurman te gaan; Appie van den Krommenweide, u weet wel, die bekende urinoir designer. Maar ja, vergissing is menselijk, toch?’

Ook Hanneke Leijdecker (45) werd in Termunterzijl lastig gevallen. Hanneke: ’ik liep verdeurie door een winkelstraat! Met van die grote moderne lichte kooienrieën en condomeriën daar. U weet wel, naast die grote gokhal waar ze voor de NPO de grote Zaadlozerijshow opnemen. Er wordt daar dan van alles getrokken aan eh...geldprijzen.
Mijn man, Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker, doet daar overigens veel onderzoek. Anyway, ik werd gevolgd door een viezerik. Het woord aanrander was geheel op hem van toepassing.

Ik belde met de heimwegtelefon en zei hoe bang ik was. Tja, en toen zei die vrouw van de heimwegtelefoon; ik citeer: ’denk aan iets leuks, mevrouw. Dat leidt u af. En mocht u aangerand worden, doe dan net of het iemand is met wie u dolgraag van bil zou willen gaan. Dat maakt het draaglijker.'
U begrijpt dat ik heb opgehangen. En de viezerik bleek achteraf onze urinoir designer, Appie van der Krommenweide te zijn. Volslagen onschuldig overigens.

Voor Absurdisch Magazine nam ik de proef op de som en ging zelf midden in de nacht op pad in Termunterzijl, toch wel wat je mag noemen, het Sodom en Gomorra van West-Europa.
Binnen een kwartier lopen belde ik het “heimwegtelefoonnummer”. Er werd onmiddellijk opgenomen. 'Ja,' fluisterde ik opgewonden, ‘ik word hinderlijk gevolgd en…’
‘Bent u een man, meneer?’
‘Eh..jazeker. Maar ik ben een bange man en ik word..’
‘Dit is alleen voor vrouwen, ja!!!’ En ze hing op. (???)

Dit was (een bange) T.U.I.G van der Riggel
vanuit Termunterzijl
Voor Absurdistisch Magazine

Schrijver: T.U.I.G van der Riggel, 29 december 2016


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.6 met 5 stemmen 61Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
T.U.I.G van der Riggel
Datum:
29 december 2016
Veel vrouwen zijn echt bang. En niet alleen vrouwen.De bedoeling van de hulplijn zal ongetwijfeld goed bedoeld zijn, maar het komt ietwat potsierlijk over.Over ditjes en datjes praten als je in doodsnood zit. Maar wellicht heb ik het helemaal mis.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
29 december 2016
Weer een flink staaltje van debiel gedoe inzake het algemene, menselijke wantrouwen, wat alom lijkt te zegevieren.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)