Inloggen
voeg je column toe

Columns

De kringloopwinkel is hip: Zelfs mijn tandenborstel was tweedehands!

Rondsnuffelen door tweedehands kleding, je vergapen aan vintage meubelen, of gewoon heel veel prullaria kopen die je eigenlijk niet nodig hebt: de kringloopwinkel is hip. Het aantal winkels groeit, net als het imago van tweedehands spullen. Zelfs derde-vierde-en-vijfde hands kleding is geen uitzondering meer.

De HEMA lijkt te zijn ingesprongen op deze hype en voldoet bijvoorbeeld aan de vraag van haar clientèle naar deze tot op het bot versleten outfits, door, tot zelfs wel negendehands jurken in de rekken te hangen. Ook broeken die al van de kont vallen als je er alleen al naar kijkt vinden gretig aftrek bij vooral de beroeps sloebers van Termunterzijl.
Financieel directeur Harold Leijdecker (59): ’weinig mensen weten dat, maar dit is zeker niet nieuw. Wij verkopen dit soort eh..rotzooi.. al járen en járen. Wij hebben veel zogenaamde kledingscouts in dienst die al decennia lang bij nacht en ontij vuilnisbelten afstruinen op zoek naar draagbare kleding voor de tobberige sloeberige man en vrouw. Dat is al tientallen jaren onze core business hoor! (vert.redactie: kernactiviteit)

De hype gaat zelfs zover dat er nu een kringfietswinkel is geopend in Oost-Termunterzijl.
Hier kunnen de plaatselijke sloebers die wel van wielrennen houden maar zich niet zo’n dure fiets kunnen veroorloven zich vergapen aan tweede-en zelfs derde- en vierde-hands fietsen.
Daarnaast worden er in rap tempo kringkruipwinkels uit de grond gestampt waar de sloebermoeder twaalfde hands luiers voor een prik op de kop kan tikken voor babylief.

Ook is er een run ontstaan in Termunterzijl op de recent geopende kringvoorbehoedswinkel die de lokale arme sloeber voorziet van zestiende hands condooms.
Wij vroegen de voorbehoedswinkel om commentaar: eigenaar Wim Broekknool (45): ‘Tja, ik heb nu even geen commentaar want ik heb net onze condomoloog ontslagen, die kon echt uren lullen maar kwam nooit tot een vruchtbaar gesprek. En wij hebben gewoon geen tijd voor dat gelul, we verkopen als een malle!’, aldus de druk verkopende Wim.

Kortom, het leeft in Termunterzijl als nooit te voren!

Dit was T.U.I.G van der Riggel
voor Absurdistisch Magazine Edition IT
vanuit Termunterzijl

Schrijver: T.U.I.G van der Riggel, 14 januari 2017


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.9 met 8 stemmen 82Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)