Inloggen
voeg je column toe

Columns

Record aantal getraumatiseerden omdat stormvloed en sneeuwjachten uitbleven!

Nederland zette zich schrap voor een noordwesterstorm in combinatie met springtij en pakken sneeuw. Maar dat liep anders. Hulpverlenend Nederland druk met opvangen van gedupeerden:

Wij van Absurdistisch Magazine Edition IT togen naar Oost- Termunterzijl waar traditioneel al veel getraumatiseerden vandaan komen. WIj spraken met enkele zeer geschokte gedupeerden: Doris Pijpkaneeltje (44): ‘weet u wat het ergste is? ik heb vanwege het weerbericht een splinternieuwe arreslee met twee bijbehorende Friese trek-en duwwerk paarden gekocht om toch met mijn ernstig zieke vrouw een ritje te kunnen maken. Ik heb daar Gotdomme mijn huis voor verkocht. Vandaar dat ik in deze stacaravan woon,’ en hij wijst op een soort zuipkeet van minimale afwijking achter ons.
Het ergste wat ik heb moeten overwinnen was de aankoop van die Friese knollen.

Op onze vraag hoe ziek zijn vrouw was, zegt Doris:’verkouden! volgens drie doktoren een ernstige vorm van gerelateerde vogelgriep. Binnenkort moeten wij onderduiken want de dierenbescherming wil mijn vrouw preventief ruimen. Kunt u zich voorstellen hoe ik er aan toe ben? Ik ga het KNMI een proces aandoen wegens in gebreke blijven, ja! Ons was zwaar gevaarlijk weer beloofd en wat krijgen wij? Een waterig zonnetje met windkracht 2.3! Geen sneeuwvlok gezien terwijl ons gevaarlijke en gladde toestanden beloofd was. Er zouden Godgloeiende….(piep) dijkdoorbraken en overstromingen plaatsvinden. Resultaat? Niks aan de hand,gatverdamme!! Vind je het gek dat iemand als ik daar aan onderdoor ga? Doe ons een lol en zet in uw blad een echt, op waarheid gebaseerd weerbericht in plaats van die angstaanjagerij van het KNMI.

En omdat wij van Absurdistisch Magazine nog van de oude stempel zijn, wij leefden nog in het tijdperk dat het weerbericht zó klonk als er een sneeuwjacht op komst was: “morgen storm en sneeuw. Wees voorzichtig op de weg!"
Dat was het. Meer niet!

Weerbericht voor morgen:
Misschien enige sneu en sneubuien
Wellicht wind of storm, maar wellicht ook niet.

temperaturen variërend van -10 tot + 10 graden met een afwijking naar boven en beneden. Be careful out there...

Dit was T.U.I.G van der Riggel
voor Absurdistisch Magazine Edition IT
vanuit Termunterzijl

Schrijver: T.U.I.G van der Riggel, 16 januari 2017


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.8 met 6 stemmen 40Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)