Inloggen
voeg je column toe

Columns

Op geen enkele foto stond een vader met een iPad

Van bruidstaart tot trouwportret: op veel bruiloften is alles tot in de puntjes geregeld. Toch zie je steeds meer dat mensen tijdens de bruiloft niets meer op hun social media zetten. Daarom vragen steeds meer bruidsparen de gasten om hun smartphone paraat te houden, blijkt uit een peiling van Absurdistisch Magazine Edition IT.

"Op onze bruiloft hebben we gezegd dat wij het fijn vinden als mensen de dag helemaal via een scherm beleven", vertelt Elleke van der Trougraag (69) uit Termunterzijl. Ze is in september getrouwd, en is heel blij dat ze de gasten gevraagd heeft om alles op social media te zetten tijdens de bruiloft. "Tegenwoordig wordt best wel weinig op Fakebook gezet. En wij vinden dat juist per se nodig. Voor je het weet sta je nergens op het internet," aldus Elleke.

Zoals bijna iedereen heeft Elleke ook vrienden op Fakebook die ze jaren niet gezien heeft of eigenlijk niet zo goed kent. Die mensen moeten echt per se van haar, al haar trouwfoto's te zien. "Iedereen die voor ons onbelangrijk is was al op het huwelijk. Dat die mijn trouwfoto’s niet zien, maakt mij geen reet uit. Ik wil juist dat al mijn onbekende Fakebook vrienden mijn foto’s zien.’ Uiteindelijk heeft iedereen zich op de bruiloft eraan gehouden, en alles op social media gezet inclusief een pikante foto waarop te zien is hoe Elleke liefdevol de gulp van haar man dicht ritst waarbij het velletje van haar net gestrikte man’s gereedschap in de ritssluiting vastloopt. Prachtige foto, vindt ook Elleke. Met name het duidelijk zichtbare lijden van haar man op dat moment. Zeer authentiek, vinden haar Fakebookvrienden, die deze foto met 89394 likes op Fakebook beloonden en de foto daarmee een “viral” status verleenden.

En Elleke en haar man zijn zeker niet de enigen die bewust omgaan met social media bij het organiseren van hun bruiloft. Uit een peiling van Absurdistisch Magazine Edition IT blijkt dat 43 procent van de bruidsparen vraagt om veel foto's te delen op social media tijdens hun bruiloft. Een grotere groep, 97 procent, vraagt hun gasten zelfs om elke seconde een foto te maken.

Unieke momenten.
Onze eigen trouwfotograaf Riek van der Groezeligen herkent dit beeld heel goed. Zij heeft zelfs een prijs gewonnen met een foto waarop een recent gevluchte TBS gevangene met haar mobiel pontificaal vooraan gaat staan om een chantagefoto te knippen als het bruidspaar net met een bebloed mes de taart wil aansnijden.

Dit was T.U.I.G van der Riggel
voor Absurdistisch Magazine Edition IT

Schrijver: T.U.I.G van der Riggel, 19 januari 2017


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.1 met 8 stemmen 77Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)