Inloggen
voeg je column toe

Columns

Dat is pas democratie!

Het is genieten, deze verkiezingstijd. Al die lijktrekkers van de politieke partijen tijgerend door alle tokshows.En dat zijn er nogal wat. Tokshows bedoel ik. Lijktrekkers overigens ook.
In de tokshows zie ik al die lijktrekkers voorbij komen, elkaar bevechtend en bestrijdend op leven en dood. Laten zien wiens ego het recht heeft de zon te verduisteren.

Moeilijk te zeggen wie dat is. Als je naar Emile Roemer kijkt, denk je meteen aan een oud matras dat bij het vuil is gezet voor de gelukkige vinder. Emile denkt uitsluitend aan de zurg. Daar bedoelt hij de zorg mee maar hij spreekt het voortdurend uit als de zurg. Als ik dat drie keer gehoord heb, haak ik af bij Emile.

Dan Jesse Klaver, zeg maar het vleesgeworden kopieerapparaat. Zo’n beetje alle toespraken van Obama vertaalde hij en gebruikte ze voor eigen gewin. Als een soort recent uit de hemel naar beneden geparachuteerde Jezus staat hij zijn evangelie te verkondigen. Dat het joch volgens de Telegraaf nog liegt ook over zijn jeugd, doet mij ook bij hem afhaken.

Vervolgens zie ik Jan Roos bij Jakhals&Hyena oftewel Pauw&Jinek. Die arme Roos wordt als een prooi besprongen door Hyena Jinek. Het schuim staat op haar bek. Kennelijk heeft ze zo’n enorme honger dat ze, zelfs als aasetende carnivoor, de voorkeur geeft aan een vegetarische roos.
Hijgend en kwijlend scheurt ze Roos’ laatste beetje geloofwaardigheid van zijn botten om hem tenslotte achter te laten als een hoopje huilende ellende.

Alexander Pechtold is ook aanwezig maar omdat hij nu eenmaal tot de gevestigde linkse elite behoort, mag hij zijn verhaal gewoon afmaken zonder tussen de kwijlende tanden te komen van Jakhals&Hyena die de rechtse bui al zien aankomen.

Bij RTL 4 zie ik Buma van de C&A zitten. Ik zap door. Doet mij teveel aan dat maffe zootje van Buma Stemra of, zoals mijn buurman Wiebe zegt; Buma Stemmaarraak denken. Kan Sybrand niets aan doen, maar toch. Ik haak af.

Verder had ik het nog over Henk Krol willen hebben, maar die schijnt in de WAO te zitten tegenwoordig.

Tenslotte Wilders nog, maar die zie je in geen enkele tokshow. Die heeft het veel te druk om zelfs het buitenlandse eten terug te sturen naar het land van afkomst.

Mag ik trouwens even iets vragen aan al die tokshows. Fijn! Willen jullie nu eindelijk eens stoppen met de kostbare zendtijd te misbruiken voor die virale, infantiele, debiele, fake, niet terzake doende en op kleuterpubliek afgestemde ruk filmpjes over rennende katten, vallende honden, voor een trein springende puberale- vlog- randdebielen en van torende springende dorpspastoren, die ik verplicht op alle zenders en in alle tokshows moet ondergaan!

Stop daar nou eens mee!

Ik stem alleen nog op een partij die het verbieden van die klote filmpjes als kroonjuweel in haar partijprogramma zet en tegelijkertijd één zender reserveert voor uitsluitend dit soort ongekend banale rukfilmpjes. Zodat alle randdebielen, die toch naar deze shit willen kijken, aan hun trekken kunnen komen.

Dat mijne heren, is pas democratie!

Schrijver: T.U.I.G van der Riggel, 11 maart 2017


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.4 met 5 stemmen 67Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)