Inloggen
voeg je column toe

Columns

Gekke wereld, rare mensen

Grappige titel, zeker als je bedenkt dat Trump weer eens onder vuur ligt; hoe die man een zoveel kiesmannen is gekomen, zal altijd een raadsel zijn en blijven. Ik denk en zeg: dat die man volkomen ongeschikt is voor deze verantwoordelijke job. En weet je, mijn mening mag ik ventileren, ze zullen me niet zo snel een verbod geven om te praten of te schrijven, want luisteren, dat doe ik dan toch niet, al is het alleen al, omdat men mijn mening met een pak zout neemt!

Wel ga ik even vertellen dat ik de stoute schoenen heb aangetrokken om Geert een mail te sturen, jawel: kijk, antwoord zal even op zich laten wachten, maar sommige berichten in het nieuws lieten mijn haren stijgen en wanneer dat gebeurt, moet ik schrijven, zo ook nu.

Een aantal zaken kwam de woonkamer binnen via het nieuws en dat was dat Silvana weer eens het nieuws haalde, omdat ze mensen had aangeklaagd. Nou beken ik wel eerlijk dat die foto's echt te ver gingen, maar we krijgen hier Amerikaanse toestanden door overal maar aanklachten voor neer te leggen en in te dienen!

Het meest was ik toch wel onder de indruk van het voornemen van de politie dat: gezien het feit dat onze Nederlandse bevolking behoorlijk aan het veranderen is, men eraan denkt de politie (de dames geloof ik) een hoofddoek te laten dragen. Er kriebelt wat, want amper een jaar terug waren die hoofddoeken ook al het onderwerp van gesprek, men vond toen dat mensen van een bepaald geloof binnenskamers konden doen wat ze wilden, maar buiten: dat is een ander verhaal!

En dat vind ik ook! Want die politiefunctionaris haalde eveneens aan, dat een boerka ook een optie was en echt: als ik iets erg en vooral éng vindt is het juist dat kledingstuk! Het niet weten wat er onder die tent zit, een paar priemende ogen die alleen zichtbaar zijn, ik vind het gruwelijk! En het geeft meteen aan dat ons land straks echt niet meer van ons is...ik hoop dan ook dat het slechts een hartstikke slecht idee is en het daarbij blijft, immers, de politie is je vriend en 'de pet past ons allemaal' slogan van een paar jaar terug, gaat in deze dus echt niet op!

En dan als afsluiter, de discriminatie die men momenteel in Den Haag hanteert, een formatie schijnt een wekenlang debacle te moeten zijn, men komt er niet uit en ik weet wel hoe dat komt: Rutte doet aan discriminatie! Niks meer, maar ook niks minder! Immers is híj degene die met opgeheven handen hardop roept: de PVV daar gaan we niet mee in zee! Wie nu nog durft te zeggen dat we hier niet mogen discrimineren, stuur ik door naar de demissionair minister president, immers, neemt hij het voortouw door al van tevoren aan te geven met wie híj wel en niet wil reageren?

Vandaar mijn mailtje naar Geert, en als ik daar iets op hoor, laat ik het natuurlijk weten, want: we kunnen allemaal roepen dat we het er niet mee eens zijn, maar dat is te makkelijk, dus vandaar mijn gal-spugende mail naar hem...wie weet: wordt vervolgd!

Deze column is live te horen morgen 20 Mei op www.lokaleomroepkrimpen.nl om even na elf uur!

Schrijver: An Terlouw, 19 mei 2017


Geplaatst in de categorie: politiek

1.7 met 7 stemmen 151Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
21 mei 2017
De ene ster die ik hier zie staan heeft vast niets met je schrijfstijl te maken, An, maar met de gram van iemand die niet kan uitstaan dat je deze mening uit en verspreidt. Het is raar dat mensen die tolerantie zo belangrijk zeggen te vinden, zelf zo intolerant kunnen zijn (zonder dat blijkbaar zelf in de gaten te hebben).
Voor je mening over Trump wil ik je wijzen op zijn speech die hij vandaag richtte aan de vertegenwoordigers van een groot aantal 'Oosterse' en Afrikaanse (moslim-)landen.
Heel indrukwekkend, vind ik, maar de media (die Trump proberen te vernietigen door je al die sprookjes te verkopen, net als ze dat bij Geert doen) zullen er wel weer een draai aan proberen te geven.
link: https: youtu.be iYSxj7mp7vg
(even googelen. 34 minuten lengte)

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)