Inloggen
voeg je column toe

Columns

Wc-blokje

Tja het hoort erbij natuurlijk een simpel iets als een blokje voor in het toilet en nog niet eerder zag ik er iets van voorbijkomen, dus de stoute slippers aangedaan en in het toetsenbord geklommen.
Wat wil het geval, dat zal ik vertellen: bij het boodschappen doen, zeg ik tegen manlief: ik ga even naar de wibra, even wc-blokjes halen.

Nou kwamen we net bij de voordeligste kruidenier vandaan, dus waarom daar niet gehaald? Omdat ze daar te duur zijn natuurlijk, heel simpel! Dus dan neem je ze niet mee, ook al niet omdat je er weinig tot geen weet van hebt dat zo'n blokje er hangt- of zit. Maar dat terzijde.

Ik ga de winkel in en tuurlijk liggen die dingen weer op een andere plek, zodat ik eerst nog denk: ze zijn op, maar niks minder is waar: ik moet alleen wat dieper graven als het ware. Zes stuks weet ik te scoren en ik loop ermee naar de kassa, waar ik tegen de kassadame zeg: ze zijn nu op hoor dus moeten ze besteld worden!

Ze kijkt me aan en zegt: volgens mij staat er achter nog een doos, zal ik even kijken? Ik zeg, nou doe maar! De dame verdwijnt achter de coulissen en ik sta netjes te wachten. Dan komt ze terug en zegt: kijk, laat me een tree zien met 14 van die blokjes. Ik kijk haar aan en zeg: weet je, geef ze maar!

Wat? Allemaal? Ik zeg jazeker allemaal, en dan leg ik uit: kijk, er moeten plaspillen geslikt worden, dus gemiddeld wordt het toilet zo'n dertig keer op de kleine voordelige knop doorgetrokken, of doorgedrukt, net wat je wilt. Dus doe ik met zo'n blokje niet zo bijster lang en ja, ik weet dat ik het eruit zou kunnen laten, maar dat is niet zo'n slim idee, en dus doen we niet zo lang, een dag of 10 met een blokje.

Maar weet je: hier zijn ze betaalbaar, immers € 0.39 per stuk, dat is heel goed te doen. Ze beaamt mijn verhaal en ik vertrek met 20 wc-blokjes voor een krappe € 8.00. Wanneer 's avonds de tv aanstaat en de verhipte reclame langskomt van een drogist met "5 wc-blokjes voor €5.00" dan snap je natuurlijk dat ik in de lach schiet en zeg: da's niet voordelig, da's dom.

En zo doen wij boodschappen, afgericht omdat we het sedert de nieuwe munt en de pensioenleeftijd rustig aan moeten doen, da's geen ramp, kaviaar hebben we nooit gehoeven, maar het zet je op lucratieve manier aan het winkelen. Enne: ik heb een voorraadje wc-blokjes, altijd mooi meegenomen toch?

Deze column is live te horen zaterdag 2 september om even na 11 uur op lokale omroep krimpen.

Schrijver: An Terlouw, 26 augustus 2017


Geplaatst in de categorie: sport

2.0 met 3 stemmen 91



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)