Inloggen
voeg je column toe

Columns

Publieksprijs

Wat lezen mannen, lezen mannen eigenlijk wel.
Ja hoor, volgens de NS publieksprijs voornamelijk Gijp, Gijp, Gijp en een beetje Kieft en Boskamp. Voetballezen. Zo’n beetje het TROS Muziekfeest op het Plein qua boeken. Hepie en Hepie in druk.

Je zou toch denken dat één keer prijs genoeg was voor van Egmond en zijn treurige onderwerpen vol drankmisbruik, vrouwen, coke, eenzaamheid, overspel en tegenslag.

En dat terwijl de boekenkraam vol ligt met verre werelden, nieuwe denkbeelden, verrassende begeestering en eeuwige liefdes. Maar nee hoor, mannen laven zich aan de bulderende nietszeggendheid van een tweederangs volksheld om nog eens verder te gniffelen om zijn platitudes, vrouwonvriendelijke en racistische ongein en aftands sentiment.

Het is alsof een cadeaubon voor een 10 gangenmenu bij Jonnie Boer besteed wordt onder de regenkap van snackkar Dikke Leo.
Mannen willen best lezen hoor, maar liefst niet te dik, grote letters en wat ze al kennen. Geen verontrustende vergezichten of enge gedachten. Maar lectuur van de gestampte pot en een sixpack. En uitbuiken bij Voetbal Inside.

Hoor die Gijp, hij zegt ‘t toch maar even. Leuk boekie ook, ja toch, niet dan?

Schrijver: Trawant, 23 november 2017


Geplaatst in de categorie: literatuur

4.7 met 3 stemmen 398Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Hanneke van Almelo
Datum:
27 november 2017
Ja wat wil je met de titel "Publieksprijs": Je trommelt je achterban op om te gaan stemmen - want ja, een jaartje gratis 1e klas NS dat wil je toch niet mislopen - terwijl elke weldenkende boekliefhebber thuis op de bank genoeglijk een boek zit te lezen...
Naam:
Fred
Datum:
24 november 2017
Hahaha, doei eliterair gedoe.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
23 november 2017
De massa stemt voor oppervlakkigheid en dat is weer eens bevestigd. Persoonlijk vind ik die Gijp zo'n ontzettende nepperd en niemandal, maar ja, daar herkent het grote publiek zichzelf natuurlijk in. Troost je, want kwantiteit is iets anders dan kwaliteit en goede smaak is voor weinigen weggelegd. Ik vind het plaatsvervangend vooral heel erg voor Saskia Noort en Geert Mak, die het publiekelijk moesten afleggen tegen zo'n megahoerige, populariteitsinhalige nitwit.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)