Inloggen
voeg je column toe

Columns

Lachen!

Soms heb je van die dagen dat de onderwerpen je als gebraden kwartels in de mond vliegen. Ik weet niet waar ik harder om gelachen heb.
Fred toet – toet Teeven, die als buschauffeur bij Connexion aan de slag gaat of de phishing mail van de directie van ABN AMRO aan het voltallige personeel.

Eerst Fred dan maar, die het lange wachten op de bank zat was en aan de slag wilde. Het werd tijd ook vond de familie, want als Fred, de mastodont van orde en tucht, zijn energie niet kwijt kan gaat ie thuis de sfeer lopen verzieken. Moeder de vrouw controleren, keukenkastjes nakijken, strepen in de pot melden, huiswerk overhoren, iedereen zijn bord leeg en ‘s avonds met Wodan een buurtronde.
Een oude jongensdroom kwam boven drijven terwijl hij al dagenlang met een onheilspellende blik naar buiten staarde. De vlam in de pijp, die enorme torso achter een megastuur en gassen met de handel.
Als 50 plusser kan Fred natuurlijk wel aan de slag, natte droom voor de vervoersjongens die al een hele campagne rond Fred in de beugels hebben. ‘Veiligheid voorop’,’ Met Fred komt het in de bus’. Ik verheug me op de eerste passagier die luidkeels verkondigt dat hij zijn bonnetje kwijt is. Dat zal niet de laatste zijn, want we zijn een humoristisch volkje. Het wordt druk op lijn 6.

Humor kan de directie van ABN ook niet ontzegd worden.
Een cadeautje voor het personeel verpakken als nep phishingmail, en ze dan op hun lazer geven dat ze op die aardige geste geklikt hebben. Niks geen gratis Blue Tooth speaker met Kerst, maar uit je eigen doppen kijken!
Les 1 van de cursus hoe jaag je je personeel, dat zich toch al ondergewaardeerd voelt, in de gordijnen. Zo dus. Ik vermoed dat de oude lachebek achter het ideetje zat. Zalm kwam nog even buurten bij de makkers van de Raad van Bestuur.
‘Kostelijk Gerrit, doen we!’ Er werd gegierd, op de knieën geslagen, en ouderwets in de koffiejuffrouw geknepen. ‘Me Too, jongens!’
Maar de jongens en meisjes van ABN laten dit door de bank genomen niet op zich zitten. Ik verwacht een roerig jaar met veel onverwachte ICT ellende en lekkende bonussen.
Want wie het laatst lacht…

Schrijver: Trawant, 25 november 2017


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.1 met 8 stemmen 88Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)