Inloggen
voeg je column toe

tabblad: columns

< vorige | alles | volgende >

column (nr. 1594):

Kranige tweets voor Mr. Donald Trump

Het is eigenlijks best grappig dat de machtigste man op aarde kinderlijk blij van tweeten wordt. Alleen vrees ik, dat hij zijn tweets niet zo speels opvat en hij het bloedserieus neemt, een handig verlengstuk van zijn machtswellust en machtsuitbreiding. Ik zit nog niet zo lang op Twitter, maar ik heb onlangs al wel naar de 71-jarige branieschopper en onrustveroorzaker Mr. Donald John Trump getweet. Ik dacht bij mezelf, als ik hem via een column durf aan te vallen, dan moet ik dat ook rechtsstreeks durven en jawel, als een ridder te paard stoof ik op hem af. Hij schuimbekte al bij het idee om mij als een lastig vliegje van zijn gouden harnas te verjagen. Mijn houten lans brak in stukken en met zijn gouden lans wipte hij mij van mijn ondervoede, kreupele, bijziende paard. Ik strompelde nog wat over het strijdtoneel, totdat ik in het stof beet en mijn knol boven op mij viel. Ik bedoel maar, dé Donald weerspreken is natuurlijk gekkenwerk en donquichotterie. Laat ik daar nu toevallig van houden.

Ik sprak hem aan met 'Insane president' en ik diende hem van repliek aangaande zijn achterlijke besluit om van Jeruzalem de officiële hoofdstad van Israël te maken. Verder liet ik hem weten, dat zijn narrow-minded, christelijke geloofsvisie niet uit de Ware Christusliefde voortkomt. Dat Jezus juist van zijn vijanden hield/houdt en dat die overdadige kerstversiering van Melania glitter en glamour voor de rijken is en niets met het echte Kerstfeest te maken heeft. Jezus hield/houdt met name van de armen, de misdeelden, de zieken en de uitgestotenen, zoals melaatsen, hoeren en tollenaars. Eeuwen later werd dat nogmaals door de heilige Franciscus van Assisi gedemonstreerd. De meeste, roomse heiligen waren zeer empatisch jegens de armen en de door de welvarende maatschappij uitgekotsten. Ze waren vaak zelf ook extreem arm en zij leden aan de meest verschrikkelijke pijnen, zowel fysiek als geestelijk. Ik denk daarbij o.a. aan St. Theresia van Lisieux, St. Joannes van het Kruis, St. Theresa van Avila, St. Augustinus en die Belgische pater, die naar een eiland vol melaatse mensen ging en die zelf ook melaats werd, ik ben zijn naam even kwijt.

De meest griezelige president van Amerika ooit, gekke Donaldje in zijn dwaas-rijke, volkomen wereldvreemde imperium, heeft dus onlangs enkele fel getinte tweets van mij binnen gekregen. Hij krijgt gemiddeld zo'n 4000 reactie-tweets op zijn zichzelf op de gorillaborst kloppende braaf-burgerlijke neptweets, die allemaal over zijn heldendaden gaan en zijn successen, die hij als prille president allemaal al geleverd zou hebben. Het leuke (en irritante!) is dat deze macho-freak zich niets laat gezeggen, waardoor je hem ook makkelijk op de kast kunt jagen. Hij waant zich een almachtige God op aarde, maar van ware wijsheden en transformatiewegen heeft hij geen kaas gegeten. Bovendien drinkt hij nooit alcohol, wat al te denken geeft. Hij relaxt dus nooit en hij fokt zichzelf alsmaar op met televisieverstandnieuws. Waarbij hij de luxe dagtaak heeft om alles wat zijn vette, holle imago verpest, op te sporen en te weerleggen met zijn tweets. Als haan kraait hij dag en nacht door. Geen enkel kalmeringsmiddel slaat aan.

Het Witte Huis is tegenwoordig een compleet dolhuis, waar de waanzin regeert en psychiatrische behandeling ontbreekt. Alles moet groot zijn, maar kwaliteit, hó maar! Grote auto's, maar ook grote luchtvervuilingen en grote beschadigingen van de natuurelementen. Die grootheidswaanzin zien we helemaal terug in de kwade opblaaskikker Donald met zijn alsmaar groter wordende, leipe opmerkingen over dingen, waar hij geen verstand van heeft. Dat doet me denken aan een film over een tuinier, die door zijn toevallige uitspraken over plantkunde en het tuinleven tot president werd gekozen. Al zijn uitspraken werden als oerwijs geïnterpreteerd, terwijl hij gewoon hele simpele dingen zei. Op die manier is Donald ook in het Witte Huis gerold, door bluf en zakenmantaal, wat door de meeste kiezers als geniaal werd beschouwd, maar wat in wezen zo simpel als maar kan, was. De boef in kwestie is literair onbelezen, een vreselijke dwingeland in taalgebruik en mimiek en als het in zijn imagostraatje te pas komt, dan is hij bereid om Noord-Korea met nucleaire bommen weg te vagen. Let op, puur voor het in stand houden van zijn nepbeeldimago. Ik zeg je, die griezel is zwaarpathologisch bezig! (-)

Schrijver: Joanan Rutgers, 10 dec. 2017


Geplaatst in de categorie: psychologie

5,0 met 3 stemmen 73Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:Ton Hettema
Datum:12 dec. 2017
Bericht:Leuke column. Weinig substantie, maar dat hoeft ook niet. Spannend dat je aan het twitteren bent geslagen. Ik lees er wel eens eentje die op mijn gmail wordt gezet, maar doe zelf niet mee. Het is mij een raadsel waarom zovelen, met jou, al bijna een jaar lang fulmineren tegen een klunzige en karikaturale zakenman die door de Amerikanen tot president is verkozen. En tegen zijn vrouw, een onschuldig ex-fotomodel dat nooit iets loslaat over wat haar beweegt, maar blijkbaar houdt van goud en glitter. Zeker, Donald is geen gladjakker als Barry, geen lappenpop als Georgie, geen hypocriet als Bill, en geen serpent als Hilly, maar ik ben benieuwd of we echt te weten komen wat er in feite achter zijn, alle vuurpijlen van de vitrioolpers en alle omstandige verdachtmakingen van kangaroehoven werende, façade schuilgaat.
En verder heb ik altijd een zwak voor degenen die zich geen bal aantrekken van de gevestigde wanorde die doorgaat voor onze beschaafde westerse maatschappij.

Naam:Gabriëla Mommers
Datum:12 dec. 2017
Bericht:Vreemd dat deze column niet gewoon op de voorpagina staat. De eerste alinea is heel grappig geschreven. Ik denk dat je in deze column verwoord wat velen denken en voelen als het over Trump gaat. Velen, maar niet iedereen. Een minderheid denkt er anders over. Een minderheid die wel steeds minder wordt. Minder, minder, minder.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)