Inloggen
voeg je column toe

Columns

Jinek en Rambam

Het wordt een korte column deze keer.

Want twee dagen geleden schreef ik al dat Eva Jinek vrij kritiekloos Jort Kelder liet wegkomen met zijn vreemde verkrachtingsuitspraken, en gisteren deed ze het weer. Niet met Kelder, maar met een paar meiden van een studentencorps, waar de documentairemakers Rambam in geïnfiltreerd waren om de ontgroeningsactiviteiten zelf aan den lijve mee te maken en vast te leggen.

Het was sowieso raar dat die laatstgenoemden niet aan tafel zaten. Bericht luidt dat Eva ze in eerste instantie wel uitgenodigd had, maar de jongedames wilden niet met de filmmakers aan tafel. Het was vrij duidelijk voor eenieder die keek, dat er met de waarheid flink gesjoemeld werd, maar Jinek liet ze er zeer gemakkelijk mee wegkomen. Het videowerk van Rambam toont klip en klaar aan dat hun eigen bevindingen waarheidsgetrouw zijn, dus ik snap deze vreemde journalistieke actie van Jinek niet.

Twee rare uitzendingen in één week, waarin ik haar kritische houding, die haar voorheen altijd sierde, node miste. Het is maar te hopen dat met de prijsuitreiking van omroepvrouw van het jaar er niet een pilletje in haar glas champagne is terecht gekomen dat haar tot een kritiekloze pantoffel heeft gemaakt. Want dan mag wat mij betreft die prijs wel weer ingeleverd worden.

Over het laatste onderwerp van de studentes wil ik alleen nog kwijt dat die studentenverenigingen allemaal per direct moeten stoppen met hun walgelijke en misdadige ontgroeningsactiviteiten. Het is pure mishandeling en zware intimidatie. En het is volledig van de pot gerukt dat we met zijn allen ook nog subsidiebeurzen betalen van ons belastinggeld aan de besturen van die corporale clubs. Meteen intrekken al die beurzen!

Na de twee genoemde teleurstellende uitzendingen had ik vanavond even geen zin meer in Eva. Als dat bij meer mensen zo werkt, dan zal ze het gaan merken aan de kijkcijfers. Misschien dat het vuur dan weer terugkomt.


Zie ook: https://programma.bnnvara.nl/rambam/media/380807

Schrijver: Gabriëla Mommers, 13 januari 2018


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.2 met 4 stemmen 145Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
14 januari 2018
Bij zo'n vereniging leer je hoe je 'carrière' moet maken:

'likken naar boven, trappen naar beneden',
'hoe word ik een rat',
'hoe lieg ik en kom ik ermee weg',
'hoe veeg ik mijn straatje schoon',
'hoe was ik mijn handen in onschuld', enz.

Geen wonder dat een partij als de VVD (allemaal corpsballetje geweest) zoveel mensen met 'integriteitsproblemen' in haar gelederen heeft.

PS
Aanvullende info van Rambam na de uitzending bij Jinek, beelden spreken voor zich:
bit.ly/2CZ5vau
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
13 januari 2018
Landelijk gezien worden er bij die ontgroeningsrituelen heel wat grenzen overschreden, met als gevolg veel fysiek en psychisch letsel. Ik vraag me ook af waarom toekomstige hoogleraren op zo'n primitieve wijze ontgroend moeten worden. Ga dan lekker een zweethutritueel doen. Bovendien kennen we inmiddels de zeer beschadigende gevolgen van pesten en hier wordt pesten legaal gemaakt. Ik las ooit het boek 'Zijn wij allen nazi's?'. Het sadisme tijdens die ontgroeningen doet mij sterk aan het nazisme denken. Bovendien is het overbodige humbug, die slavernij, vernedering en leedvermaak in de hand werkt. Alleen het woord 'feut' al, welke achterlijke sadist heeft dat bedacht?!... Verder kan Eva niet elke keer op scherp staan en is ze soms inderdaad 'een dom blondje!'.
Naam:
Bet Weter
Datum:
13 januari 2018
Vijf zogenaamde studenten storten zich met verborgen camera in de ontgroeningsrituelen.
Het kost dan blijkbaar zeer veel moeite om wat schokkende beelden bijeen te schieten. Maar ja er is behoorlijk in geïnvesteerd dus het moet natuurlijk wel wat opleveren. En er is altijd wel wat te vinden. Een paar vage beelden, een paar vage teksten, wat suggestieve vragen en dito conclusies en je hebt zo een aflevering Rambam in elkaar gesleuteld.
Uiteraard gebeurt er wel eens wat (waar niet) maar ik vond deze uitzending zeer magertjes en journalistiek gezien gerommel in de marge

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)