Inloggen
voeg je column toe

Columns

Overtredingenkampioen der Belgen

Op dezelfde dag dat wij stemden over meneer Bertholee en afluister-onveiligheid beleefden de Belgen een reprise van Lockheed-gate. In hun staatsbudgetcommissie ging het over generaals die hebben gesjoemeld met de aanschaf van stokoude F-16’s.

En in het federale parlement kwam top-jurist Arnauts opheldering verschaffen over een koninklijke overtredingenkampioen.
De jongere broer van koning Filip heeft een kunstje geflikt. Zijn naam is Prins Laurent. De Vlaamse republikeinen noemen hem ‘een waggelend anachronisme’. De man houdt van gala-uniformen, hij staat likkebaardend bij alle militaire bombarie en hij voert thuis het opperbevel over tinnen soldaatjes: een zwaarlijvige salontijger, een onder curatele gestelde kuifje in pajottenland. Hij accepteerde direct een invitatie om in vol ornaat op te draven bij receptie en ceremonie van ‘Negentig Jaar Chinees Leger’. Zijn adjudant waarschuwde, dit levert ‘n regeringsboete op. Laurent zou terstond zijn chequeboek hebben getrokken: desnoods betaal ik het sanctiebedrag bij voorbaat, ik neem die parade af!

Woensdag genoten Arnauts & Arnauts Advocaten van hun finest hour in de internationale juridische fijnslijperij. De parlementscommissie bleef plichtmatig-in-de-plooi, terwijl aan mini-fractie Vuye & Wouters het spreekrecht werd ontnomen. Meester Arnauts verwees alles naar ‘n onvolledige ‘regeling’: ‘het betreft zaken die onmogelijk zijn vast te leggen’. Had Laurent het initiatief genomen om Belgische wapenbelangen te behartigen tegenover de, eveneens aanwezige, sultan van Zanzibar of was het repareren van gevechtsvliegtuigen toevallig bij het dessert besproken?
De affaire eindigt met een sisser, zoals zoveel commotie bij de gevierendeelde zuiderburen. Andere incidenten rond de welgedane operettefiguur Laurent zullen onvermijdelijk volgen.

Schrijver: Ton Mantoua, 25 maart 2018


Geplaatst in de categorie: koningshuis

3.3 met 3 stemmen 351Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Dirk Vleugels
Datum:
26 maart 2018
Hij is niet frietverslaafd. Hij eet enorme hoeveelheden spaghetti (dat zegt hij zelf). Zijn moeder is een Italiaanse (Koningin Paola)
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
26 maart 2018
Wat een pafferige popppenkastfiguur, die op uiterlijk, militair vertoon kickende, bolle, holle, frietverslaafde pief Laurent!
De Chinezen een beetje veel bedotten met zijn marinepakkie vol motten! Hij krijgt 300.000 euro per jaar van de Belgische staat. Daar koopt hij snelle auto's van en doet hij aan snoepreisjes en verkleedpartijen. Wat een lege huls en wat een niemandal! Viva la Republique! Ze willen zijn uitkering nu met 15% gaan korten. Hij heeft al geprotesteerd. De uitslag volgt nog. Die slome duikelaar krijgt zo'n 28.000 euro per maand voor nietsdoen. Daar kunnen 30 mensen van rondkomen. Inclusief protserige uniformen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)