Inloggen
voeg je column toe

Columns

Van V & D naar M & Jee...

Nog juist voor het christelijk hoogfeest van Pasen verdwijnt Beweeg-Tafeltennis BV dan toch van het toneel. Langverwacht en met stelligheid voorspeld: de opdoeking, de opheffing, het grote blut.

Ene Jeroen Kuyt en ene Mark Mulder hebben de nttb-boedel voor een prikkie opgekocht. Met hun positiefpingpongprojectjes willen deze start-ups uit Heemstede proberen de schone schijn op te houden. Ziedaar, het failliete slot van wat ooit een volwaardige tak van sport was.

De recente verhuisperikelen en de vechtscheidingen met schermers en squashers zijn het verzwakte pingpong uiteindelijk fataal geworden. Zelfs moeizame denksport-onderhandelingen met bridge en schaken mislukten. Mulder en Kuyt meldden zich als vertraagde redders in de nood en deden zaken: met het aanbieden van hun hele en halve M/J-promotiedagen kunnen ze nog enige tijd de indruk wekken dat pingpong niet verbannen wordt naar camping, tuin en garage.

Zelfs het bijna-gepensioneerde directiemeubilair begrijpt nu dat snelle exit als enige optie resteert. Naar verluidt staat vrijdag 27 april als laatste werkdag genoteerd. Want weinig valt er te redden en weinig valt er over te dragen. Traditioneel tafeltennis heeft de boeken gesloten, de leegverkoop is vastgesteld, vergrijzers bekogelen elkaar met ‘tafeltennis leeft’-kluitjes en bedrijfstafeltennis-lunches van Capgemini, Flowtrader, Marks & Spencer bv en Sweco. Vanouds stond het bekend als de sport der klanknabootsing, de onomatopee. Het heeft zo moeten zijn, weg met nttbee, weg ook met V&Dee, maar M&Jee...

Een paas vol meubelboulevard, RTL, Talpa, De Mol, Voetbal-Inside, Mulder en Kuyt. Even wennen, de tablestars-overname door M&Jee.

Schrijver: Ton Mantoua, 30 maart 2018


Geplaatst in de categorie: sport

4.0 met 1 stemmen 75Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)