Inloggen
voeg je column toe

Columns

Onderbroekenlol

Directeur Louwerens (van Voetbal-Inside) tekent moddervet Talpa-contract!

De programmaleider van een der machtigste kijkcijferfenomenen heeft zijn kans gegrepen. De signalen dat big-boss John dit ‘ouwejongens’-tafelgesprek in zijn assortiment wilde opnemen, circuleerden al enige tijd en nu verlaat ‘directeurtje’ zijn RTL-wonderkind nota bene als eerste. Zelfs Gijpie keek beteuterd, ten offer aan Herodes’ Dag der Onschuldige Kinderen.
Gezwicht voor groot geld? De overwegend mannelijke zappersmeute amuseert zich met kroegpraat, onderbroekenlol en, zoals snorreman Derksen het zei, ‘paaldansgrappen over meiden-met-piemels’.

Patty Brard, Joke Bruijs, Patricia Paay, Sylvana Simons en Harry Mens worden het vaakst in het ootje genomen en garant voor hilariteit staan de frivole V.I.-slips voor mannen die vreemdgaan.

De ijdele en ambitieuze Wilfred Genee (ooit de toevallige opvolger van Ruud ter Weijden) ziet nieuwe perspectieven. Volgens Johan Derksen kan Genee, met zijn vals-sympathieke pseudo-lach, minstens weervoorspeller in het Talpa-concern worden.

Tijdens het gebruikelijke aftrapdialoogje van Wilfred & Johan zag ik dat op het muurdecor het gewijzigde straatnaambord ‘Louwerensweg’ hing. Of werd misschien “Louwerens weg!” bedoeld? It’s a small world, vroeg of laat kom je elkaar weer tegen in Circus Nederland. Ik herinner mij Marco Louwerens als de kleinzoon van de eigenaar van ‘Radio Magneet’, een radio-televisie-elektronika-winkel in Ruyschstraat Amsterdam-Oost.

Derksen, Genee, Gijp, Boskamp, ze horen bij mijn maandag- en vrijdagavond. Een dag zonder lachsalvo is een dag niet geleefd. Dat zit bij V.I. dus wel snor, ondanks de platvloersheid. De kijker ziet iedere clou van ver naderen. Dat streelt de masculiene ijdelheid, het mysterie onder dit ‘méér voor mannen’.

Schrijver: Ton Mantoua, 2 april 2018


Geplaatst in de categorie: sport

4.0 met 3 stemmen 257Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)