Inloggen
voeg je column toe

Columns

Montenegrijnse ravijnen

Het aantal ‘bekende’ in-leven-zijnde landgenoten schat ik op pakweg vijfduizend, afhankelijk van de gebruikte definitie. De meerderheid van deze celebrity-categorie vertoont nogal krampachtig gedrag. Veel BN-ers gaan aan hun ‘last’ ten onder en beklagenswaardig zijn degenen die toesnellende onbekendheid wanhopig proberen te ontwijken.

Daarbij denk ik aan types als Vivian Boelen, Willibrord Frequin, Maarten Spanjer, Georgina Verbaan, Jack Spijkerman, reality-‘ster’ Samantha de Jong.

Pijnlijker wordt het als BN-ers verzeilen in een vervolgserie ‘Hoe zou het zijn met...’. Kijk ook maar eens aandachtig naar het voorgeborgte ‘Ranking The Stars’. Daar blijven zelfgekroonde beroemdheden desnoods in de opnamestudio overnachten.
En wat te denken van ‘Samen Op Reis’, om ergens tussen Podgorica en Ulcinj een heilzaam verdiepingsgesprek te hebben? Behoort Hans Kazan al tot de gelederen der diepe duisternis en moet Brownie van Tuil reeds als ‘ene Brownie’ worden aangeduid? De vingervlugge Kazan liet zich zelfs, met samengeknepen achterwerk, door rapper Brownie op tien centimeter afstand van Montenegrijnse ravijnen vervoeren: my kingdom for some attention! Origineel? Bij de aftiteling zie je dat het idee afkomstig is van een productiebedrijf dat er wat aan verdient.

En, opgelet, De Grote Tan-Twan-Transfer nadert. Umberto heeft de buik vol van Rembrandtplein-media en Twan Huys prepareert zich op zijn late-night-avontuur. Eerlijkheidshalve, ik heb mijn twijfels, teveel een brave borst-uitstraling, die Antoine. Hij moet nog maar bewijzen dat hij echt parallelgesprekken kan dirigeren. Bij College Tour viel hij door de mand, vond ik. Een smiling face, zoals dat van deze gepolijste Pierce Bronan uit Sevenum, irriteert snel.

Schrijver: Ton Mantoua, 14 apr. 2018


Geplaatst in de categorie: algemeen

4,0 met 7 stemmen 726Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
J. de Groot
Datum:
18 apr. 2018
Ja, ik weet het dat dit geen Dagcolumn is,
op het label van: -Dagcolumns-
maar in mijn bescheiden mening is dit het format
waar een DAGCOLUMN aan moet voldoen.

Kort en krachtig.
Ik heb het nu niet over de inhoud maar wel over de vormgeving.
Naam:
J.de Groot
Datum:
17 apr. 2018
Prima -DAGCOLUMN-.
Leesbaar en actueel.
En vooral niet té lang dat is heel belangrijk,
er zijn veel mensen die nog iets meer te doen hebben op een dag dan alleen maar columns lezen en etc.
Studeren moet men ergens anders doen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)