Inloggen
voeg je column toe

Columns

Bomen vellen voor een A4tje

Weer een boom geveld, in het ziekenhuis notabene! Ik ben een veel geziene klant in ons ziekenhuis, dus ook vanmorgen weer even op een controle afspraak, die overigens netjes op tijd was, daar niet van, neen, het bomenverhaal gaat spelen als ik besluit om de vervolgafspraken bij een andere specialist daar ook maar meteen ga laten vastleggen!

Nu is het tegenwoordig zo dat: als je het ziekenhuis binnenkomt, je met je ID bewijs naar een spannend apparaat moet, daar je kaartje instopt en vervolgens komt er in beeld waar- en bij wie je de afspraak hebt! Samen met mij staat er een oudere dame te tobben en terwijl er zogenaamde “ hulpdames” achter ons staan, komen die pas in actie als je daarom vraagt, dus ik zeg tegen de dame: haal eerst even dat bewijs uit het beschermhoesje, want dat past niet in het apparaat.

Oh zegt ze en doet het, stopt het ding in de machine en ik vertel haar wat ze moet doen, om er een papiertje uit te krijgen, de “ hulpdames” hebben het te druk om te vertellen wat ze gisteravond gegeten hebben, dat laten we zo! Dan stop ik mijn kaartje in het apparaat en omdat die machine al weet wie ik ben natuurlijk, krijg ik snel mijn afsprakenbriefje.

Dame bedankt me en we gaan beiden ons weegs....aangekomen bij de poli waar ik moet zijn, ben ik vrij snel aan de beurt, nog sneller klaar en ga de vervolgafspraken maken! Dan geef ik mijn kaart af en krijg te horen: nee, die gebruiken we niet meer, om vervolgens twee A4 tjes in mijn handen te krijgen, alwaar de afspraken opstaan! Jawel? Ik zeg, heeft U nog wel een pen, want ik wil gewoon de afspraak op mijn kaart hebben! Dat heeft de dame en ik schrijf zelf op wanneer ik waar moet zijn!

Dan door naar de volgende poli, want na het maken van de foto’s moet je terug naar de specialist voor de uitslag, een week later. Ook hier is een afspraak zo gemaakt en wederom wil ik mijn kaart afgeven, om te horen te krijgen, nee dat doen we niet meer, krijg wederom twee A4tjes, voor slechts 1 afspraak!

Ik kijk verbijsterd, zeg: in deze tijd van bomen omgooien, van milieu en besparen raak ik lichtelijk de weg kwijt! Vier bladen papier, voor 2 afspraken? Kom op zeg, ik sta met mijn kleine milieu-vriendelijke ziekenhuiskaartje in mijn hand en de dame zegt: die gebruiken we niet meer, waarop ik wederom vraag: heeft U wel een pen? Dan schrijf ik het zelf wel op. Ook hier lag wel een pen en ze zegt: tja het verandert allemaal, waarop ik zeg, digitaliseren is 1 ding, milieu en bomen een heel ander onderwerp!

Hier begrijp ik nou helemaal niks van, het personeel zelf moet er logischerwijze zelf ook nog aan wennen, maar ik kijk naar buiten, zie de parmantige bomen staan voor ons huis en vraag me af: wanneer zijn jullie aan de beurt, om in een printer te worden gestoken?

Schrijver: An Terlouw, 16 januari 2019


Geplaatst in de categorie: milieu

1.0 met 1 stemmen 63Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Nemo
Datum:
16 januari 2019
Inderdaad, An. Welig getier van het A4. Krijg een aangetekende brief (porto € 8,40) met het verzoek om een huurachterstand van zegge en schrijve drieëntwintig cents te voldoen...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)