Inloggen
voeg je column toe

Columns

Pardon

Zeg CDA, hypocriete handelaars in dooie mussen en loze beloften. Als je niet bereid bent om gewekte verwachtingen op korte termijn waar te maken, houd dan in hemelsnaam je tetter.

De eerste kinderen zijn vanmorgen alweer via het ‘uitzetcentrum’, waar ze alles behalve een uitzet krijgen, op het vliegtuig naar Armenië gezet. Nee, we wachten weer op een of andere onderzoekscommissie en delibereren daarna door tot eind van het jaar. Want het voortbestaan van het kabinet is heilig.

En het allerergste vind ik dat de plotselinge terugkeer naar de christelijke beginselen werd ingegeven door een ‘ik zal je hebben’ reactie op het interview in de Telegraaf waarin Klaas Dijkhoff, Prins Carnaval van proefballonnen en grote broeken, aangaf het moeizaam bereikte klimaatakkoord toch maar niet te zullen accepteren.

Gewoon schoolplein pesterijtjes over het hoofd van wanhopige mensen. Je hart alleen voor de bühne laten spreken is in jullie kringen, hoe ruim het geweten ook, toch een zonde. En zeker de dubbele pirouette van Buma: eerst verschuilen achter de rechter, die nu eenmaal de wet moet hanteren – en nu plotseling een 180 graden draai van barmhartig ‘voortschrijdend inzicht’. Waardeloos en schijnheilig opportunisme.

Ik wen er nooit aan.

Schrijver: Trawant, 24 januari 2019


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.3 met 3 stemmen 77Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)