Inloggen
voeg je column toe

Columns

Foute planningen

We maken ons als inwoners van het meest nederige landje nog steeds druk om de meest uiteenlopende zaken, we worden dan ook met regelmaat van de klok, het enige attribuut wat nog een beetje te vertrouwen is overigens, in de maling genomen door mensen, die denken overal van af te weten!

Zielig toch?

Code oranje werd gisteren afgegeven, mensen in de stress, mensen vroeg van huis, pakken sneeuw werden verwacht en nu, rond de klok ( de betrouwbare hoor) van half twee, heb ik alles bij elkaar tot nu toe, 32 vlokjes zien vallen, nee, val me niet aan op nummer 33 want voor ik klaar ben met schrijven, zal het aantal inclusief btw vast opgelopen zijn tot 49. Dit terzijde!

Jammer wel.

Iedereen in staat van paraatheid, immers kun je die betrouwbare klok erop gelijk zetten, dat er geen ene bal of in dit geval, een secondewijzer van klopt! De treinen zijn weer langer en pasten hun rijtijden aan, de vliegtuigen stonden aan de grond, je kunt de klok erop gelijk zetten, dat hebben ze ook gedaan!

Dom wel, want alles bij elkaar is hier in het zuidwesten des lands een krap beetje vlokjes gevallen, alsof vrouw Holle haar dekbed uitschudde zeg maar.
Leuk toch?
Al die mensen die vorige week heel veel hinder hadden van de sneeuw, waar ik zelf ook bij hoorde trouwens dachten bij code oranje, oei nu gaat het gebeuren!
Niet dus.

Nou wil dat niet zeggen dat het erg is hoor, natuurlijk niet, maar die foute inschattingen zetten mensen op het verkeerde been en of je klokje nou wel- of niet goed loopt, lastig is het zeker!
Dat vinden meer mensen toch?
Kijk, de kinderen hadden al voorpret, want wat is er mooier dan op woensdag sneeuw te krijgen, het is net als een snoepje beloven en op het moment suprême tot de ontdekking komen dat de trommel leeg is, zoiets dan!

Terwijl ik zit te peinzen, bedenk ik me dat er een staat in Amerika is, waar mensen volgens mij code dubbel zwart hebben, het is in Michigan zo koud dat het dagelijkse leven stil ligt, kijk: dat hoeft van mij niet hoor, maar ik vraag me wel af, zouden de mensen daar van te voren ook op het foute been zijn gezet?

Vanwege dat klokje bedoel ik dan?

Intussen tikt dat klokje door, is den haag weer aan het oeverloze zeuren begonnen, deel weet ik veel, omtrent het kinderpardon, heeft niks met sneeuw of code oranje te maken, maar alles met een klok die de kinderen in hun hoofd hebben tikken, als een lontje, wat ieder moment af kan gaan van: je moet hier weg, mag hier na 10 jaar niet blijven!

Tik tak.
Voorlopig is het hier gestopt met sneeuwen, zullen codes worden uitgestuft en de klok tikt verder....tik tak, tik tak.

Schrijver: An Terlouw, 31 januari 2019


Geplaatst in de categorie: politiek

5.0 met 1 stemmen 1.052Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
1 februari 2019
Brava, An-Te, fraaie frisse, frivole, fruitige column. Daar lusten we wel erwtensoep van..

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)