Inloggen
voeg je column toe

Columns

Foute planningen 2

Op de reactie van Ton reagerend dat “hij wel erwtensoep lust” van mijn vorige column 'Foute planningen' van 31 januari, ga ik een vervolg ten beste geven! Al was het alleen al omdat ik dat gerecht dus echt niet door mijn strot krijg, ik kan het niet maken ook want zodra ik de lucht ruik komen er braakneigingen naar boven en ik heb er nou nog geen eentje van mijn gezin meegemaakt die zei: Ma, leef je uit, dus hou ik me verre van erwtensoep!

Dat anderen dat wel lusten is fijn en het is nog prettiger als een vriendin even meldt dat ze heerlijke verse (juist ja) erwtensoep heeft gemaakt! Daar heel lang mee bezig was en voor mijn eega best een bak over heeft! Tot zover gaat alles prima, zeg maar uitstekend, ze brengt het in afgesloten Tupperware, dus de lucht blijft me bespaard! Heel fijn!

Wanneer het bakje de volgende dag, na de nacht in de koelkast te hebben gestaan, open gaat in de keuken om te worden opgewarmd, voel ik de bui al hangen, ja echt waar! Ik probeer me te bedwingen door mijn adem in te houden wat gelukkig lukt, manlief zorgt er zelf voor dat het op zijn bord komt en ik blijf er vandaan!

Oh ik weet dat we dankbaar moeten zijn voor zulke vrienden en geloof me nou dat ben ik ook echt! Want we zijn hier met zijn tweetjes en zijn niet gelijksmakend! Dit woord mag in de Dikke van Dalen, want we lusten sommige dingen (best veel sommige trouwens) niet! Hij lust pannenkoeken, ik alleen de kleine versie, poffertjes dus en ik hoor, terwijl ik het schrijf dat het precies hetzelfde is, nou dat is het dus op zeker niet!

Zo zijn er meer gerechten, hij is lastiger dan ik, al zeg ik het zelf, hij is gek op warme stoofpeertjes als groenten, ik niet, ik lust ze alleen koud op de vla! Dus de meningen en eetgewoonten zijn hier verdeeld, dat is maar goed ook, want ook onze meningen lopen nog wel eens haaks, maar dat is heel snel opgelost, want tja, ik heb immers altijd gelijk!

Schrijver: An Terlouw
2 februari 2019


Geplaatst in de categorie: voedsel

3.0 met 3 stemmen 1.580Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)