Inloggen
voeg je column toe

Columns

MODEVERSCHIJNSELS

Mensen die de mode en trends en dergelijke volgen zijn op een of andere manier, ook al menen ze vaak iets vooruitstrevend te doen, soms op termijn toch de sneuerikken.
Vorige week was ik een beetje in een lamlendige bui en was wat aan zappen. In een vlaag van verstandsverbijstering zapte ik zelfs even naar de commerciële zenders. Ik geloof dat het SBSB 6 was, met een RTL boulevardachtig programma, waarin ene Patty Brard - de ervaringsdeskundige uithangend - beweerde dat het nu langzaam in de mode begon te komen dat de vrouwen weer zichzelf mochten zijn. Geen lippen meer, die volgespoten worden met fillers, de rimpels worden niet meer weggewerkt en minimale make-up – kortom ze worden weer puur natuur. Prachtig toch, je weet weer wat voor vlees je in de kuip hebt. Oké, sorry, een beetje een ongelukkige uitdrukking. Maar goed, Barbara Barend vertelde aan, de zo’n overal wel zo’n beetje volgespoten (dat heb ik ook maar van horen zeggen) Patty, dat sportvrouwen zich nu juist steeds meer gaan opmaken. Verklaarbaar, want de sportwereld is over het algemeen genomen een redelijk conservatieve business – uitzonderingen daar gelaten en huppelen dus overal achteraan. Al met al een merkwaardige ontwikkeling. Ach die merkwaardige en soms on begrijpelijke modeverschijnselen toch.
Zo is mij opgevallen, dat de idiote gewoonte bij mannen om overhemden tot en met het laatste knoopje dicht te doen zo’n beet je is verdwenen. Tenzij ze een das dragen natuurlijk en daarbij valt me weer op dat het achterlijke gedoe om een gleufje zo onder de knoop in de das gelukkig ook verdwijnt. De das is sowieso een uiterst achterlijk slaafs lapje onzinnige stof. Misschien bijna even overbodig en nog onnozeler is zo’n snotdoekje in het borstzakje, wat er dan ook nog zichtbaar iets uit moet steken. Wat daar de bedoeling van is, heb ik nooit kunnen doorgronden. De roze overhemden zie ik ook steeds minder. Ze worden alleen nog door sneue types gedragen. Bij sommige mannen op tv schijnt het in te zijn om schoenen te dragen met van die opzichtige kinderlijke dikke witte zolen – even weer zoiets wat een jaartje duurt voor ze weer in normale schoenen lopen. Nou nog even wachten op het uit de mode raken van tatoes. Het schijnt dat bepaalde fillers op termijn uit zichzelf verdwijnen. Maar hoe die stoere kerels en meiden, die zo nodig met hun tatoeages de blits meenden te moeten maken dit gaan oplossen? Het verwijderen schijnt een langdurige en dure aangelegenheid te zijn. Ben benieuwd. Ze zullen op termijn door hun kinderen, net als velen van ons al deden, niet meer voor vol worden aangezien. Een hoge prijs lijkt me.

Schrijver: catrinus
Inzender: C.A. de Boer, 3 april 2019


Geplaatst in de categorie: actualiteit

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 59Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)