Inloggen
voeg je column toe

Columns

Thierry’s hoekje

Ja hoor vaderlanders, ik heb het weer voor mekaar.
De uil van Minerva vliegt weer.
Kijk ze eens allemaal over elkaar heen rollebollen. Al dat linksige
ietsige plebs. Je hoeft je dus alleen maar te verschuilen achter de denkbeelden van een omstreden rabiaat conservatieve literator en je kunt schaamteloos je eigen vergezichten schetsen onder het mom van een diepgravend essay.

Afnemende demografie? Schuld van al die carrière beluste wijfjes die de Zuid Assen van ons land bevolken, maar het verdommen om witte mannen te baren.
Al die scheidingen en andere relatiebreuken? Als moeder de vrouw niet meer met een kopje thee na schooltijd haar handen aan haar schort afveegt, dan krijg je dat.
Te druk om een lekker luchtje op te doen voor haar man gemaal die zijn weg door de maatschappelijke jungle moet hakken en recht heeft op bier, bed en hapjes in een warme gezellige huiselijke omgeving. Zonder dat hij de eerste is die na een slopende dag het licht aan moet knippen en de Iglo Ping maaltijd in de magnetron moet mikken.
Abortus? Laten we ook eens naar de nieuwste Amerikaanse inzichten in Alabama kijken. Ik noem het alleen maar. De haat van de Jettentje en Klavertjes druipt van het scherm, Hoera!

Maar ik ben het toch niet die het zegt, het is grote Franse literator en ik dacht alleen laat ik daar nou eens iets over schrijven. Dat mag toch in dit land?
Kijk dat ik in een moeite door de onderbuik masseer is alleen maar mooi meegenomen. En die voelt wel welk kruisje ze de 23e moeten zetten.

Als dit het gevolg is dan weet ik nog wel een paar grote denkers uit het recente verleden die het waard zijn om weer eens uitgebreid beschouwd te worden. Let maar eens op!
Ik krijg de smaak te pakken.

Schrijver: Trawant
21 mei. 2019


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3,5 met 2 stemmen 90Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Nemo
Datum:
22 mei. 2019
...hoor ik daar niet, tussen de regels door, die uilen? "Mayday, Mayday"...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)