Inloggen
voeg je column toe

Columns

ONBESCHAAFD WEZEN

Eigenlijk wou ik er niets helemaal niets over zeggen, omdat het gewoon te erg is er woorden aan te spenderen.
Het was een klap in het menselijk ‘beschaafde’ gezicht. Ik hoef maar een woordje te zeggen ‘hindoe’ en u weet wat ik bedoel.
Ik heb toen ik het hoorde even hardop gevloekt (in stilte), want ik doe het soms iets te snel. Maar nu had ik het het liefst van de daken willen schreeuwen: ‘wat zijn wij toch een enorme klootzakkerige diersoort!’
Mocht er nog iemand zijn die niet weet waar ik het over heb – googel dan maar even op: hindoes en 8 jarig meisje en India. Meer ga ik er hier niet over zeggen, het is te schandalig om te bevatten.
Voor de duidelijkheid, ik ben tegen de doodstraf en mochten de verdachten schuldig zijn, ook dan nog. Want met de doodstraf komen ze er te gemakkelijk van af. In de gevangenis daar zal het geen pretje zijn. Mijn voorstel (alleen als ze schuldig zijn) is om ze ieder weekend een beste aframmeling te geven. Helaas zal het zo vermoedelijk niet gaan, want er zaten immers enkele politiefunctionarissen bij en dan weet je het wel, die zullen wel ongemerkt worden vrijgelaten.
Maar wat ik me afvraag over geloven is dit. Is een geloof nou een vrijbrief om slechte mensonwaardige dingen te doen? Of is het dat het ‘tribe’ gevoel zo diep in de mens zit dat dat zich openbaart zodra we ons aansluiten bij een geloof of vereniging of stroming of voetbalclub?
Echt ik besef wel degelijk dat het uitzonderingen zijn, maar als ik wereldwijd even om me heen kijk spreek ik mezelf tegen. En geloof mij het zijn niet alleen gekken die zich er aan bezondigen. Vaak juist niet. Wanneer slaat de echte beschaving nou eens in onze hoofden en ziel toe.
Amen.

Schrijver: catrinus
Inzender: C.A. de Boer, 14 juni 2019


Geplaatst in de categorie: actualiteit

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 64



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)