Inloggen
voeg je column toe

Columns

CAROLA

Vanmorgen even de uitzending van Pauw van gisteravond bekeken. Carola Schouten de Minister van Landbouw trad er in op om een toelichting te geven op het door haar aangekondigde verduurzamen van de landbouwsector.
Ach, er zitten veel haken en ogen aan, maar het lijkt me allemaal redelijk goed doordacht. Laten we eerlijk zijn: het zal langzaam aan moeten, want de meesten van ons zijn wel voor het duurzaam produceren, maar niet voor het er meer voor betalen. Zelf heb ik er niet zoveel moeite mee, ik vind het een goeie zaak om de boer een kans te geven om z’n semi–criminele omgeving te verlaten en de kans te bieden om de fatsoenlijkheid weer in te stappen.
Wij consumenten moeten het hem gunnen en dus moeten we hem een grotere winstmarge gunnen, mocht het inderdaad zo zijn dat ze het zo moeilijk hebben.

Een feit is dat van al het geproduceerde, de boer veel te weinig ontvangt. Het merendeel belandt bij tussenpersonen en de winkelier.
Carola wil een soort van kringlooplandbouw stimuleren. Terecht wijst ze erop hoeveel voedsel en dus geld er wordt weggegooid. Door er iets meer voor te moeten betalen, zal men zorgvuldiger met het voedsel om gaan en zal er minder afval zijn.

Voor de duidelijkheid, ik heb niets met de Christen Unie, maar toch zit er wel degelijk iets van een christelijke gedachtegang achter lijkt me: het zorgvuldig met het aardse omgaan, toch? Mocht Rutte Europa in gaan, dan weet ik wel wie er van mij minister president zou mogen. Inderdaad Carola Schouten. Helaas het zal niet gebeuren. Maar eindelijk is er weer zo’n vrouw, die de koe bij de horens durft te vatten. Een vrouw met ballen. Petje af.

Schrijver: catrinus
19 juni 2019


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.7 met 3 stemmen 65Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)