Inloggen
voeg je column toe

tabblad: columns

< vorige | alles | volgende >

column (nr. 1906):

Sliertige ladykiller

De begroting voor landbouw, natuur en voedselkwaliteit stond op de agenda. Omlaaggevallen tuinkabouter Dion Graus, al sinds zijn Limburgse jongelingsdagen actief als agrarisch specialist, stapte uit zijn Binnenhofbezemkast om te fungeren als PVV-pleitbezorger voor veevoeder en diergeneesmiddelen. Op verdenking van ‘losse handjes jegens vrouwen’ had hij het Wilders-advies gekregen om een lowprofilekoers aan te houden, maar nu stond hij bij de interruptiemicrofoon, nog altijd getooid met dezelfde sliertjes vettig spaghetti-haar. Minister Carla Schouten was op haar hoede voor ‘de risee van de PVV’. Ze hield het hoofd gebogen en zweeg.

Graus-in-het-wild, dat betekent oppassen om niet met een vervaarlijke kwibus te botsen. Niemand trapt meer in ‘Grausjes’. Behalve Forum-upstart Thierry Baudet. Zonder aanwijsbare reden ontstond een verbale embarrasse tussen hem en de PVV-veteraan. Het onvergelijkbare tweetal kibbelde opeens over ‘het bed delen van mannen en vrouwen’. Daarachter verborgen: wie is hier de onweerstaanbare ladykiller-vrouwengek, wie is de sexmagneet, Graus of Baudet?

De voorzitter: ‘nee-nee, dit accepteer ik niet’. Baudet: ‘mijn PVV-confrère weet heel goed welke aanprijzingen er over hem in het damestoilet geschreven staan’. De voorzitter: ‘heren, nee!!’ Graus: ‘Ik heb honderd keer meer succes bij vrouwen dan u, meneer de zonaanbidder’.

Er wordt gezegd dat Graus ‘a great womanizer’ is die het zwakke geslacht bijzonder bekoort. Dat gegeven kan iedere man uit het lood slaan. De rijksdienst Gespecialiseerde Persoonsbeveiligingen meldt, overigens, dat Graus’ State Department-vermommingen tot de duursten van het onkostenoverzicht behoren. Zijn gestalte is nogal herkenbaar. Opmerkingen plaatst Graus alleen om zijn ego te strelen. Antwoorden op door hem gestelde kamervragen interesseren hem niet.

Alles is ijdelheid, om de wereld te behagen. Mevrouw Schouten is niet zijn favoriet: ‘ik vind dat deze minister te dikke billen heeft’. Alleen Dion-de-dreumes zegt zoiets. Het zielige derdewereldvaantje bij de presidiumtafel ziet er vermoeid uit: de Nederlandse geestesgestoordheid is zorgwekkend.

Schrijver: Ton Mantoua
18 okt. 2019


Geplaatst in de categorie: politiek

3,0 met 2 stemmen 128Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)