Inloggen
voeg je column toe

Columns

Meer voor mannen

Crematorium-uitbater Harry Mens is een abominabele tv-presentator. Toch draait ‘Business Class’ rond zijn persoon. Met Robert Jensen, Henk Otten, schapenhouder Kemp uit Drenthe en jonge boerin Anja schoof gisteren een spraakmakende bezetting aan Harry’s gastentafel. Dit kon wel eens vuurwerk worden! Helaas, er rolde een uitzending-van-lik-m’n-vestje uit.

Het aangekondigde breaking news van FvD-dissident Otten bleek een detailkwestie, Jensen begint, zo bekende hijzelf, de last der jaren te voelen, de dreigende horde protestboeren kwam niet verder dan de boulevard van Noordwijk aan Zee en ijdele interviewer Mens toonde nauwelijks belangstelling voor ‘Agractie’.

Ik zap wel ‘ns langs de meer-voor-mannen-aanprijzing voor Business Class, in afwachting van Buitenhof. Dit keer wilde ik zien hoe de voorgeprogrammeerde Harry een overval op zijn show en het binnendringen per mega-tractor dacht te overleven. De dappere strijder? De improvisator? De sussende discussieleider?
Maar niets wees op een, door Mobiele Eenheid versierd, ‘Weg met Carola S!’ Het ging over beleggingscijfers, kennislunches, Tieleman Keukens, Myrna Goossen, winstverwachtingen, relatiegeschenken van Marcel van Breda en hoe te handelen met je eerste honderdduizend euro...

Harry Mens kan, zelfs met de allerbeste cast, iedere scoringskans voor open doel verprutsen. Tegen Robert Jensen: ‘je krijgt steeds meer de kop van een boer!’ Verder dan de constatering dat er op het ogenblik opvallend massaal geprotesteerd wordt (Hongkong, Chili, Spanje, Peru), kwamen de muppets Jensen & Mens niet: ‘welke kabinetsvrouw zou jij herkiezen, Harry?’ vroeg Jensen onverhoeds. Hier kwam de ware aard van de bollenkweker uit Lisse naar boven: ‘ja, dat weet ik al, Mona natuurlijk!’. Jensen: ‘je bedoelt Mora, van Mora-snacks?’ Harry: ‘Nee man, Mona Keijzer van het CDA!’

Robert: ‘godallemachtig, wat ben jij een eng vies oud a-politiek ventje’. Dit fragment werd het onverwachte ‘hoogtepunt’ van de geannonceerde top-aflevering. Misschien kan Veronica Inside er iets mee. En nu gaan we lunchen.

Schrijver: Ton Mantoua
28 oktober 2019


Geplaatst in de categorie: actualiteit

5.0 met 1 stemmen 137Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)