Inloggen
voeg je column toe

Columns

Boetes in Antwerpen

Beste Antwerpen, Als Limburger kwam ik regelmatig naar jullie restaurants, cinema, sportpaleis… om samen met mijn vrienden een gezellige avond te hebben en lekker te gaan eten. Ik rijd met een auto die niet meer welkom is bij jullie dus, dat kan nu niet meer. Reeds 2x heb ik een boete moeten betalen om dat ik ‘op jullie grondgebied’ parkeerde om bij jullie mijn geld op te souperen. Zelfs naar de boekenbeurs gaan en een parking zoekend…..waarschijnlijk 1 of 2 minuten (of zelf minder) in jullie emissiezone binnengereden zonder het te weten….want aan de lucht kan ik echt niet zien dat het veel gezonder is bij jullie. Als een vuile indringer werd ik dus onmiddellijk beboet met 150€.

Hebben jullie er ooit bij stilgestaan dat alle Antwerpenaren en al die mensen die in Antwerpen werken en een vuile auto hadden, allemaal een nieuwe wagen hebben moeten kopen, omdat jullie dit ingevoerd hebben? Hebben jullie er ooit bij stilgestaan dat elke nieuwe auto, geproduceerd moet worden, dat alle onderdelen ergens naartoe moeten gebracht worden met een vrachtwagen of met een boot?? Dat ook dat vervuilend is???? (ja, jullie hebben een haven die totaal niet vervuilend is met alleen propere boten en de wind waait er nooit richting ’t stad! ?)

Jullie verkiezen dus een paar camions meer op jullie ring om de file (en de stank en fijn stof) rond jullie ‘propere’ stad nog wat groter te maken. Ik, die nota-bene wegentaks en ook Provinciale belastingen betaal!, mag bij jullie niet rijden! Ik word gediscrimineerd door jullie stad omdat ik niet steeds het nieuwste model auto moet hebben en ik mijn auto gebruik tot hij het begeeft of niet meer veilig is (das toch ook duurzaam?) Kom niet lullen over “gebruik het openbaar vervoer” want als je richting Oost moet, na 12u ben je ‘gejost’ en kan je s’ nachts te voet terug naar Limburg.

Vanaf nu nodig ik mijn Antwerpse vrienden dan maar uit om steeds naar Limburg te komen en hier iets te gaan eten. Pech voor jullie gezellige restaurantjes en café’s . Bij ons is iedereen nog welkom, we hebben zelfs al jullie vervuilende bussen gekregen….. (hoe hypocriet kan je zijn!!!) Beste Antwerpen, het probleem verleggen is geen oplossing, je jaagt gewoon je vrienden buiten. Gastvrij Antwerpen??? Ik denk het niet! Groeten,

... Geschreven door Yo Peters. ...

Schrijver: Yo Peters
31 januari 2020

5.0 met 1 stemmen 61Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
1 februari 2020
Weet je Yo, soms wordt er teveel doorgedraaid in het hele gebeuren, niet nagedacht ook!
Eén ding is zeker: als je NU naar Antwerpen wilt moet je goed nadenken HOE je gaat!
Prima column, die hier goed past!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)