Inloggen
voeg je column toe

Columns

MERKWAARDIG

Wat een virus al niet tot gevolg kan hebben – niet zo fraai allemaal. Zoiets als het fatale zetje dat sommige mensen helaas ongewild ondergaan om het eeuwig voor het tijdelijke te verruilen.

En het allerergste, als ik de berichtgeving mag geloven, zijn de economische gevolgen. Natuurlijk is het erg dat de AEX index daalt – toch!? Ik heb er een halve nacht wakker van gelegen. Nee het ergste op dit gebied is dat de kleine bedrijfjes, de zzp'ers de klos zijn. Die hard werkende eenlingen. Die verdienen steun.

Die grote bedrijven hebben nu weer een geldige reden massaal ontslag aan te vragen voor het personeel. Hun reserves mogen niet aangetast worden.
Die belachelijke Appie Heijn heeft eindelijk z’n zin, de mensen zijn massaal aan het ‘HAMSTEREN!’ geslagen.

En vraag ik me gelijktijdig af: is dat onterecht. Het hamsteren dat Appie voorstaat uit hebberigheid valt natuurlijk te veroordelen.
Maar het andere hamsteren natuurlijk niet. Kun je dan ook anders hamsteren zult u zich afvragen.
Ja natuurlijk, immers de overheid dwingt ons tot sociale onthouding. Het is dan toch ook logisch dat een beetje een weldenkend mens gaat hamsteren om zo weinig mogelijk naar die overvolle winkel te hoeven – inderdaad om contacten te vermijden.

Merkwaardig dat de media en iedereen dit maar veroordeelt: er valt veel voor te zeggen om het juist wel te doen. Misschien moeten we hier juist een regeling voor treffen.
Bijvoorbeeld vandaag alle mensen met postcode zus en morgen met postcode zo. Ik geef slechts een voorbeeldje, er zullen vast betere ideeën zijn.
Een ander echt merkwaardig feit is dat de meeste kerken en moskeeën hun deuren dicht hielden.

Moet ik hieruit opmaken dat de mensen toch iets minder vertrouwen in hun geloof en hun Heer hebben en vermoeden dat die hun misschien toch weleens in de steek zou kunnen laten?
Merkwaardig blijft het wel.

Helaas het is even niet anders. Maar ik ben bang dat er nog veel meer zal loskomen. Ik weet niet of u het gelezen heeft, maar door het smelten van de ijskappen ontdooien er steeds meer eeuwenoude virussen, die weer tot leven komen.
Bangmakerij? Ik weet het niet, het heeft het 8uur journaal volgens mij niet gehaald.
Zullen de virussen ons leven straks bepalen? Misschien zijn er toch nog engere virussen dan het computervirus dat ons economische leven kan platleggen.
Merkwaardig en angstaanjagend.

Neem uw eigen wijs besluit in deze – onze regering handelt slechts uit economisch oogpunt en treedt misschien weleens iets te laks op.

Schrijver: catrinus
16 maart 2020

3.0 met 2 stemmen 74Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
16 maart 2020
ik zie geen tekenen van inzicht om me heen die er op wijzen dat de mens beseft hoezeer men in de greep is van vele historische virussen; nationale, familiale, psychologische, archetypische, religieuze en ideologische

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)