Inloggen
voeg je column toe

Columns

Mooie voornemens

Niemand de deur uit! in ons geval een absolute must. Dus uitgelezen kans voor al die prachtboeken die ik in de loop van het jaar verzameld heb. De perfecte tijd voor seizoen 3 van Better Call Saul waar ik vorig jaar ben blijven steken. De administratie op orde brengen, wat zeg ik: Archiveren die stapels! Insteekmapjes met hoofdonderwerpen en gekleurde subcategorieën, en dat dan weer in zo’n bruine doos. Pietje Precies vanaf nu!

Die bak foto’s van een bij een, met alles vanaf 1970. Dus inplakken geblazen met ironische onderschriften erbij voor later. En meteen alle digitale exemplaren uitzoeken, ook op die oude Hard disks en daarna in files op de laptop met een back-up op een stickje. Net als mijn stukjes, gewoon alles netjes bij elkaar. Ook voor later..

Later? Daar komt het eerste vraagteken mijn bewustzijn binnen zeilen..
Niet aan denken. De fijne keuken in, met dat postcodeloterijkookboek (3x woordwaarde) van die gezellige Janny van der Heijden. Fingerpicking oefenen, cassettebandjes nog eens doornemen, cd’s op genre en artiest en niet overal van die stapels. Ook de DVD’s en eerst bij elk hoesje de juiste schijf zoeken, want ik kom ‘Bert en Ernie Vervelen zich nooit’ tegen in ‘Greatest hits Frank Sinatra’.

Andere mensen hebben dat ook netjes voor elkaar. Waarom ik dan niet?
Oh ja die roman moet ook maar eens af, iedere dag 1000 woorden dan is het zo gepiept, las ik in de Volkskrant. Discipline, daar gaat het om! Alle Bond films in een gratis proefabonnement bij Videoland!

En daar begint de ellende. Ik kom er niet toe en bovendien vergeet ik de opzegtermijn zodat ik straks vast zit aan weer een tientje per maand.
Drie weken binnen nu en er is nog zo goed als niks van terechtgekomen, ja het To Do lijstje, dat is af, alleen de vinkjes ervoor ontbreken nog.

Allemaal door dat scherm en die Corona waar ik op de IPad aan vastgekoekt zit. Elk flintertje nieuws, aantallen, grafieken, het buitenland, Docu’s, reportages, long reads, Nieuwsuren en Op1’s gaat daar al die kostbare tijd aan op. En daarna ben ik uitgeput, nergens zin meer in. Ook niet op het balkon small talk naar de buren schreeuwen of originele dingen voor het raam plakken. Zelfs het applausuurtje gemist vanwege een uiltje op de bank.

Info stress, keuzestress, een vol hoofd en een zwak karakter.
Maar het is afgelopen! Vanavond geen wijntjes. Want morgen, morgen zet ik de wekker op half negen, wat zeg ik acht uur sharp. Een snelle koude douche, wat rek- en strekoefeningen, havervlokken en eerst het hele huis maar even een goede beurt!

Vooruit met de geit! Net als u…toch?

... De klad komt er in.. ...

Schrijver: Trawant
12 apr. 2020

3,6 met 9 stemmen 80Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
14 apr. 2020
Als je dan toch nergens toe komt, hetgeen begrijpelijk is met die massieve mistbank van 'nieuws' die al het denkverkeer in de ether onmogelijk maakt (het ligt echt niet aan jou), en smult van Saul Goodman, dan raad ik je aan je achterstallige kennis over money-laundering aan te scherpen met de Netflix serie 'OZARK'. En dit soort verslagen uit de loopgraven van het persoonlijke corona media-oorlog-verzet te blijven schrijven..

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)